• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Cezaevinden Firar Etti, Basın Olayı Çarpıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana`da geçtiğimiz Perşembe akşamı Kürkçüler Açık Cezaevinden firar eden Tayfun Gülsün, bir sonraki gün ailesi tarafından adli mercilere teslim edildi. Adana Emniyet Müdürlüğüne götürülen Tayfun Gülsün, ifadesi alındıktan sonra savcılığa götürülmek üzere emniyet binasından çıkarıldığı sırada oraya çağrılan basın mensupları tarafından görüntüleri alınarak basına, Tayfun Gülsün`ün ağzından, \" Yarım kalan işi tamamlamak için kaçtım\" gibi ifadeler kullanılarak servis edildi.

Cumartesi günü gazeteleri ellerine aldıklarında kardeşleriyle ilgili yapılan haberi görünce şoka uğradıklarını ifade eden Tayfun Gülsün`ün abisi İrfan Gülsün olayı başından sonuna kadar İlke Haber Ajansı`na anlattı.

\"Gardiyanlarla Tartışmış Onun İçin Firar Etmiş\"
İrfan Gülsün, \" Kardeşim Tayfun`un yaklaşık 3,5 yıl önce okulda sevdiği bir kız varmış. Okula silahla giderek korkutmak istemiş, kız ve ailesi şikâyetçi olunca kardeşim çıkarıldığı mahkeme tarafından 5 yıl ceza alarak Tekirdağ Cezaevine girdi. Yaklaşık bir yıldır da Adana Kürkçüler Açık Cezaevinde yatıyor. Geçtiğimiz Perşembe günü cezaevindeki gardiyanlarla tartışan kardeşim Tayfun Gülsün, gardiyanların kendisini dövmesini kabullenemeyerek akşam saat 8 civarı tel örgülerden atlayarak firar etmiş. Eve geldiğinde kendisine nasihat ettik, sonra cezaevini aradık onlar haberleri olmadığını 24 saat içerisinde teslim olursa herhangi bir sıkıntı olmayacağını bize bildirdiler. Daha sonra karakolu aradık ve polislerin gelip teslim almasını bekledik sabaha kadar kimse gelmedi.\"dedi.

\"Adliyeye Kendi Elimizle Teslim Ettik\"
Bir sonraki gün (Cuma) günü kardeşiyle baş başa kalıp konuştuğunu ve ikna ettiğini söyleyen İrfan Gülsün, \" Öğle vakti adliyeye gidip savcıyla görüşmek istedim. Savcının kapısında duran şahıs, niçin geldiğimi sorduğunda meseleyi izah ettim. Kendilerine böyle bir haber gelmediğini ifade eden görevli, getirip teslim ettiğimiz takdirde ceza almadan aynı yerine gönderileceğini söyledi. Biz de cezaevine mahkûm getirip götüren adliyede görevli memur olan Ömer Arslan isimli şahsa kardeşimi teslim ettik. Polisler tarafından emniyete ifadesi alınmak üzere götürülen kardeşim, sorgusu bitiminde emniyet binasından çıkarken, oraya çağrılan basın mensupları (artık olay polisler tarafından kendilerine nasıl anlatıldıysa) kardeşimin başına üşüşerek olur olmaz sorular yöneltip neden kaçtın? Yarım kalan işi mi tamamlayacaktın? gibi sorular sorarak mikrofon uzatmışlar. Kardeşim de hiç cevap vermeden polis otosuna binmiş. Tabi bizim bunlardan haberimiz yok. Eve geçtik ve herhangi bir sorun olmadan kardeşimi teslim etmenin huzurunu yaşadık\" ifadelerini kullandı.

Bir sonraki gün çıkan gazeteleri gördüklerinde şoke olduklarını ifade eden İrfan Gülsün, \" Cumartesi sabahı gazetelere bakınca kardeşimle ilgili yalan yanlış haberleri gördüm ve ne yapacağımı şaşırdım. Haberde, `Tayfun Gülsün, cezasını çektiği Kürkçüler Açık Cezaevi`nden dün firar etti. Yapılan sayımda Gülsün`ün firar ettiğini belirleyen cezaevi yönetimi durumu polise bildirdi. Tayfun Gülsün`ün kaçtığını haber alan polis, yakalanması için çalışma başlattı. Gülsün`ün gidebileceği adresleri belirleyen ekipler, cezaevi firarisini merkez Seyhan İlçesi`nin Tepebağ Mahallesi`nde yakaladı. Gözaltına alınan ve yapılan işlemlerin ardından tekrar cezaevine gönderilen Tayfun Gülsün, ifadesinde, yarım kalan işi tamamlamak için kaçtım` gibi ifadeler yer alıyordu. Bu yapılan haber tamamen yalandır. Ya polis çalışıyorum havası vermek için basına bu bilgiyi verdi ya da haberi yapan ajans haber yapmış olmak için böyle bir haberi kaleme aldı. Haberde denildiği gibi kardeşimi polis yakalamamıştır, biz kendi elimizle adliyeye teslim ettik. Bir ikincisi kardeşim gardiyanlarla tartıştığı için cezaevinden firar etmiş ortada yarım kalan işi tamamlamak gibi bir durumda söz konusu değil. Biz konuya muhatap olan aile ile aramızdaki problemi yıllar önce çözdük. Onlarda habere inanıp bizi aradılar biz öyle bir şey olmadığını ifade ettik. Haberin düzmece bir haber olduğunu söyleyerek ikna ettik .\" dedi.

Tüm hukuki yolara başvuracaklarını ifade eden İrfan Gülsün, \" Bu yapılan iftirayı ne o basın mensuplarına ne de eğer suçluysa emniyetteki polislere kar bırakmayacağız. Her türlü hukuki yola başvurup davacı olacağız.\" şeklinde konuştu. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir