• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
SGK`dan Beyaz Zarf Uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - SGK Manisa il müdürlüğü ve esnaf sanatkarlar odalarının işbirliği ile esnaf ve sanatkarlara yönelik beyaz zarf proje protokolü imzalanarak hayata geçirildi. SGK il müdürü Murat Saygı ve esnaf ve sanatkarlar odaları birliği başkanı Hasan Geriter, yaptıkları açıklamada proje ile ilgili bilgi verdi.

 

Oda başkanlarıyla görüşmeler sonucu Beyaz Zarf uygulamasını başlattıklarını ifade eden Murat Saygı, \"Vatandaşlarımıza bu güne kadar hep sarı zarf gönderdik, bu zarflarda ya idari para cezaları veya borçlarını tebliğ ettik. Artık bu zarfları beyaz olarak düşündük. Yaklaşık 9 aylık süredir kurumumuz bu proje için teknik altyapısını oluşturmaya çalışmakta, vatandaşlarımız ne zaman emekli olurum diye bize başvurduğunda uzun kuyruklar ve zaman kaybı ile karşılaşıyordu. Kurmuş olduğumuz yeni sistemde 6 ay öncesinden emekli olabilecekleri yeni veri tabanı ile öğrenmiş olacağız. Onların dosya incelemesini tamamlayarak, SSK`lı ve Bağ Kur`lu esnaf ve sanatkarlarımıza dönerek emekli olabilecekleri gün, pirim ve borçlarını tebliğ edeceğiz. Emeklilik süresi gelmiş veya eşi vefat etmiş ancak durumundan haberdar olmayan vatandaşlarımıza da bilgi vereceğiz\" dedi.

 

Sadece Manisa merkezde değil ilçe ve köylerdeki hak sahiplerini de bilgilendireceklerini ifade eden Saygı, \"Vatandaşlar bize gelmeden biz onları bilgilendirmiş olacağız. Projemiz manidar olması açısından da adını Beyaz Zarf koyduk. Vatandaşlarımız bu işlemler için danışman ve takipçi gibi kişi ve kuruluşlara gidip gereksiz parasal kayba uğramasınlar. Kurumumuz elamanları gereken tüm işlemleri zaten yapıyor.\" diye konuştu.

 

Daha sonra SGK il müdürü Murat Saygı ve esnaf sanatkarlar odaları birliği başkanı Hasan Geriter Beyaz Zarf Protokolünü imzaladılar. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir