• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Heniyye Mısır Başbakanıyla Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın başkenti Kahire`deki temaslarını sürdüren Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Mısırlı mevkidaşı Hişam Kandil ile bir araya gelerek Filistin halkının çektiği sıkıntıları sona erdirmek için atılabilecek adımları görüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin Filistin Başbakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet Mısır Başbakanı Hişam Kandil ile dün (17 Eylül Pazartesi) akşam saatlerinde Başbakanlık Konutu`nda bir araya geldi.

Yaklaşık iki saat süren görüşmenin olumlu bir havada geçtiği ve tarafların Mısır-Filistin ilişkilerine ek olarak bir dizi konuyu görüştüğü bildirildi.

Görüşmenin başında Mısır Başbakanı Hişam Kandil`in Heniyye`nin Kahire ziyaretinin güvenlik nedeniyle ertelendiğini belirterek Sina Yarımadası`ndaki çatışmalara ve operasyonlara işaret ettiği ve Mısır Başbakanı`nın Heniyye`nin güvenliği için ziyaretin bir süre geciktirildiğini söylediği belirtildi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin geçen hafta Kahire`ye yapacağı ziyaret Sina Yarımadası`ndaki güvenlik durumu nedeniyle Pazar gününe ve daha sonra da Pazar gününden Pazartesi`ye ertelenmişti.

Kaynaklar, Heniyye-Kandil görüşmesinde başta Gazze Şeridi`ne uygulanan abluka, Gazze`nin yeniden imarı ve elektrik sorunu gibi birçok konunun ele alındığını, Rafah Kapısı`ndaki çalışma saatlerinin artırılması konusunun da görüşüldüğünü, Mısır Başbakanı Hişam Kandil`in Heniyye`nin getirdiği fikirleri memnuniyetle karşıladığını ve söz konusu fikirlerin Filistinli ve Mısırlı bakanlar tarafından ayrıntılı bir şekilde incelenmesini istediğini bildirdi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir