• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Van`da Ahilik Haftası Kutlamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Valilik Binasının bahçesinde düzenlenen etkinliğe vali yardımcılarından Hakan Alkan VATBO Başkanı Feridun Irak, Terziler-Konfeksiyoncular-Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman ile Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan başta olmak üzere birçok esnaf ve vatandaş katıldı.

 

Programda konuşan Faruk Alparslan, \"Anadolu halkının ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir boyut oluşturan ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın ve bilginin sanat ile birleşimidir.\" dedi.

 

Günümüzde ahiliğin esnafa özgü bir kavram olarak algılandığına dikkat çeken Alparslan, \"Ahilik denilince akla esnaf, esnaf denlince de akla ahilik gelmektedir. Ahi Arapça da kardeş anlamına gelir. Sözlük anlamı ise eli açık cömertliktir.\" şeklinde konuştu.

 

Program ödül töreninin ardından katılımcıların resim sergisi ile terzi, kahve, berber ve marangoz malzemelerinin sergilendiği alanı gezmesi ve verilen yemekle devam etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir