• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Gözler Gizli Kameralara Çevrildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - MHP`yi sarsan kaset skandalının ardından gözler gündemi değiştiren gizli kameralara çevrildi. Özel hayat düşmanı kameralara herhangi bir elektronik mağazasından ya da internetten ulaşmak mümkün.

Fark edilmesin diye kameralara radyo, duman dedektörü, hareket dedektörü, düğme, duvar saati, masa saati, kalem sürü verilmiş. Fiyatlar ise üründeki beklentilere göre değişiyor.

Ancak asıl ilginç olanı bu ürünlerin rahatlıkla alınıp satılabilmesi. Çünkü kanuni düzenlemeler, kameranın kullanım amacının özel hayatla kesişmesinden sonra devreye giriyor.

Bu tür kameralar satanların ifade ettiğine göre satışlara yönelik hukuki bir düzenleme olmadığını anlattı. Başına ‘gizli’ konunca ‘gizli kamera’ oluyor: "Bu ürünleri isteyen herkes satın alabilir. Ancak bu gibi cihazları satan firmaların profesyonel bir ekipman tarafından dizayn edilmelidir.

Özellikle “Şu an Tahtakale’de satılan Çin malı kameraların satışı artmışsa artmıştır ama onun için de erken olduğunu düşünüyorum” yanıtı verdi.

`BIÇAKLA KAMERANIN BİR FARKI YOK`
Benzer ürünler satan başka bir güvenlik şirketi sahibi de hukuki bir sorunla karşılaşmadıklarını anlattı. Her isteyenin ürünleri rahatlıkla alabileceğini vurgulayan Gökçen, satılan ürünün kullanış amacının kanuni yükümlülüğünün ise kullanıcıya ait olduğunu belirtti.

Verilen bilginin devamında “Bizim sattığımız ürün ile züccaciyede satılan ekmek bıçağı arasında fark yok. Her isteyen alabilir. Ancak biz monte edilecek ürünler satmıyoruz. Bu sebepten kullanılan yerle ilgili bir sorun yaşanırsa bu kullanıcıyı bağlar” yorumunu yaptı.

GİZLİ KAMERALAR NASIL TESPİT EDİLİR
Gizli kamera işini yapan şirketler gizli kamera ve telefon dinlemelerinden şüphe edenler için de hizmet veriyor. Bunları tespit eden ürünlerin satışının yanı sıra isteyen müşteriler için porfesyonel ekipmanlar ile arama da yapıyorlar.

“Casus kamera ve dinleme araçlarını bulma hizmetinin ücretini yere ve mekana belirlediklerini vurgulayan şirket sahibi, bu iş için kendilerine başvuranların 500 ila 1000 dolar arasında bir faturaya hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Bir başka bir firma sahibi ise anlaşmalı oldukları kurumlara bu konuda periyodik bir hizmet verdiklerini belirtiriyor. Ancak tek seferlik arama için de kendilerine başvuranlar olduğunu, hizmetlerinin karşılığının ise 500 2000 dolar arasında değiştiğini anlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir