• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Öğretmen Yok, Kur`an ve Siyer Dersi Seçilemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Eğitim-öğretim yılında seçmeli ders olarak okutulacak Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammedin hayatı dersleri, öğretmen bulunmadığı gerekçesiyle seçilemiyor.

Adana merkez ilçe Seyhan`da bulunan Toros İlköğretim Okulu yöneticileri, çocuklarına Kur`an ve siyer derslerini seçmek için okullarına gelen öğrenci velilerine, bu alanda öğretmen olmadığını ileri sürerek öğretmeni mevcut bulunan derslere yönlendirdiği ve bu konuda öğrencileri mağdur ettiği ileri sürüldü.

Toros ilköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Ayşe Büyükkol`un ağabeyi Şeyhmus Büyükkol, "Bugün kardeşimi okula götürdüm. Kur`an ve Siyer derslerinin seçmeli ders olarak okutulması için son tarihin 21 Eylül olduğunu bildiğimden okul yönetimine dilekçeyle başvurdum. Okul müdür yardımcısı okullarında bu dersleri verecek öğretmen olmadığını ileri sürerek kardeşim için öğretmeni bulunan dersleri seçmemi istedi. Ben de, kanun çıkarıldığına göre bu öğretmenlerin tanzim edilmesi gerektiğini ifade ettim. Müdür yardımcısı da milli eğitime dilekçe gönderdiklerini ama hala öğretmen gönderilmediğini söyledi. Daha önceki yıllarda da farklı derslerin öğretmeni olmadığını ve bu eksikliğin giderilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe gönderildiğini yalnız bu eksikliğin tamamlanmadığını bu yılda yeni eklenen seçmeli derslerle birlikte bu sıkıntının yoğunlaşarak devam ettiğini söyledi." ifadelerini kullandı

Bu sıkıntıların giderilmesi için yetkililere seslenen Büyükkol, " Bir an önce bu eksikliğin giderilmesi ve Kur`an -ı Kerim ve Siyer derslerinin ve yeni eklenen derslerin eksik olan öğretmenlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamlanmasını yetkililerden talep ediyoruz." dedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir