• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
YYÜ Öğrencisinin Yüzde 95`ini Barındıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren YYÜ Rektörü Battal, depremden sonra yapılan güçlendirme çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini belirterek, ekim ayında yeni eğitim öğretim döneminin başlayacağını söyledi.

 

 

 \"Yüzüncü Yıl Üniversitesi Olarak Türkiye`de En Güvenli Üniversite Haline Geliyoruz\"

 

Depremden sonra yerleşkede yapılan çalışmalara değinen Battal, bütün binalarda çok hızlı ve hummalı bir güçlendireme çalışması yapıldığını ifade etti.
Battal, yapılan çalışmanın esaslı bir güçlendirme olduğuna dikkati çekerek, temelden tavana kadar zeminle binayı uyumlu hale getirdiklerini dile getirdi.
\"Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak Türkiye`de en güvenli üniversite haline geliyoruz\" diyen Battal, binalardaki gerekli güçlendirme çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve 15 Ekim itibarıyla çalışmaların son bulacağını kaydetti.

 

\"13 Bin Civarında Öğrenciye Barınma İmkânı Sağlıyoruz\"
Battal, deprem nedeniyle üniversite kontenjanlarında azalma olmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:
\"Aksine kontenjanlarımızda artış yaşandı. Öğrencilerimiz depremi dikkate almadan YYÜ`deki bu yapılanları gördü, takip etti. Dolayısıyla hiçbir sorun olmadan kayıtlarını yaptırdılar. Bizim toplam ilan ettiğimiz kontenjan 5 bin 750 civarında, kayıt yaptıran öğrenci sayımız 5 bin 218. Bunu diğer üniversitelerle mukayese ettiğimiz zaman öğrencilerin biyoloji, kimya, fizik gibi tüm Türkiye genelinde rağbet görmeyen bölümlere kayıt yaptırmadığını görüyoruz.

 

Depremden sonra yardımseverlerin de desteğiyle yapılan yurtlar sayesinde 13 bin dolayında öğrenciye barınma imkânı sağlandığını anlatan Battal,
\"Öğrencisinin yüzde 95`ini barındıran bir üniversite olacağız. Türkiye`deki diğer üniversiteler böyle bir imkâna sahip değiller. Gerçekten bizim üniversitemiz bu açıdan şanslıdır.\" diye konuştu.
Battal ve daha sonra basın mensuplarıyla üniversitede yapılan çalışmaları inceledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir