• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Çanakkale`de Sel: 2 Kişi Sularda Kayboldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yağmur, saat 07.00 civarında aniden bastırdı. Kısa sürede şiddetini arttırarak, Özellikle Biga çevresinde etkili oldu.

Biga`ya bağlı Sinekçi köyündeki derenin taşması sonucu bir ev su altında kaldı. Evde bulunan Tulay Ture (40), dışarıya çıkarak damda bulunan inekleri kurtarmak istediği sırada sele kapılıp kayboldu. Koruoba köyünde de Fatma Şahin isimli bir kadın sel sularına kapılarak kayboldu.

AKUT ARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Çanakkale`den olay yerine ulaşan AKUT ekipleri Sinekçi ve Koruoba köyünde kaybolan kadınları arama çalışmalarına başladı. Sel sularının yolu kapaması nedeniyle Koruoba köyüne ulaşılmazken, Sinekçi köyünde bir çok büyük baş hayvanın telef olduğu bildirildi. Yine çevre köy olan Hacıpehlivan köyünde de dere taşması ve sel suları nedeniyle köprü çöktü.

ARAMA ÇALIŞMALARI VE SU TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Yoğun sel altında olan Sinekçi, Koruoba, Güvemalan ve Hacıpehlivan köylerine ulaşan Biga Kaymakamı Fatih Genel, kayıplara ulaşılmak için çalışmaların devam ettiğini, su tahliyesi işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Genel, selden etkilenen köylere ulaşılarak incelemelerin ve tespitlerin yapıldığını bunun yanı sıra riskli bir durumun olmadığını, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

M2`YE 110 KİLOGRAM YAĞIŞ

Sabah saatleriyle etkili olmaya başlayan yağışın özellikle Sinekçi, Güvemalan, Koruoba, Pekmezli ve Hacıpehlivanlar köylerinde etkili olurken, Biga Kaymakamı Fatih Genel, bölgede m2`ye 110 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Şahin ve Ture`yi arama çalışmaları devam ederken Sinekçi köyü içinden geçen Çanakkale-Bursa yolu da sel suları nedeniyle trafiğe kapandı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir