• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
Meteorolojiden Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara bölgesi ile İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşam saatlerine kadar Edirne`nin güney ilçeleri (Enez, İpsala ve Keşan), Tekirdağ`ın (Malkara, Şarköy) ilçeleri, Çanakkale il geneli ile Balıkesir`in kuzey ve batı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye, Havran, Gönen, Bandırma, Erdek ve Ayvalık) lokal olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI;
Yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli, Balıkesir`in kuzey ve batı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Bandırma, Erdek, Gönen), Edirne`nin güney ilçeleri (Enez, İpsala ve Keşan) ile Tekirdağ`ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz`in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı 28
İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28
ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34
ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33
TRABZON: Az bulutlu ve açık 26
VAN: Az bulutlu ve açık 25
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 36
(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir