• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Mısır Artık Amerika`nın Stratejik Ortağı Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin danışmanı, Mısır’ın artık ABD’nin stratejik müttefiki ve işgal yönetiminin bulunmaz hazinesi olmadığını belirterek, Mursi’nin Amerika’yı ziyaret etmesi konusunda başkanlığın henüz karar vermediğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin danışmanlarından Seyf Abdulfettah, Mısır’ın devrik lider Hüsni Mübarek döneminde olduğu gibi artık Amerika’nın stratejik müttefiki ve işgal yönetiminin de bulunmaz hazinesi olmadığını belirterek, başkanın bu ayın sonlarında BM’nin toplantısına katılacağını ancak Amerika’yı ziyaret edip etmeyeceğinin henüz netlik kazanmadığını kaydetti.

Abdulfettah yaptığı açıklamada, “Mısır’a, ABD’nin stratejik müttefiki ve İsrail’in de bulunmaz hazinesi olarak bakma dönemi artık geride kaldı. Amerika ile ilişkilerimizi bundan sonra ortak çıkarlar belirleyecektir” dedi.

Amerika’da hazırlanan Peygamber efendimiz (s.a.a.)’e hakaret filmine karşı Mısır’da yapılan eylemlere ve ABD konsolosluğunun hedef alınması konusuna da değinen Abdulfettah, Mısır’ın konsolosluk binasını korumak için üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Amerika yönetiminin davet ettiği Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin ABD’yi ziyaret edip etmeyeceği henüz belli değil.

BM genel kuruluna katılacak olan Mursi’nin, burada ülkesinin yeni dönemde takip edeceği siyaseti anlatması bekleniyor.
Bilindiği gibi ABD Başkanı Obama, Mısır’ın artık ABD için stratejik müttefik olmadığı gibi düşman da olmadığını söylemişti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir