• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbullular Dikkat! Sağanak Yağış Geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye bu hafta sonu adeta yaz günlerine geri döndü. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretti. Ancak sağanak yağış geliyor. Meteoroloji Analiz Merkezi`nden alınan bilgiye göre, İstanbul bugün ve yarını yağışlı geçirecek.

İŞTE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Bugün Marmara Bölgesi,(İstanbul ve çevresinde) Kütahya ile İzmir ve Manisa`nın kuzey ilçelerinde sağanak yağış bekleniyor. İstanbul`da yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak olacak. Yarın ise Marmara Bölgesi, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak`ın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar bugün ve yarın 2 ila 4 derece azalacak.

Bugün, yarın ve çarşamba günü etkisini göstermesi beklenen sağanağın, perşembe günü, yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakması bekleniyor. Sağanak yağış, cuma günü de devam edecek.
İstanbul`da önümüzdeki 3 gün boyunca hava sıcaklığının gündüz 27-28 derece, geceleri ise 21-22 derece olması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara bölgesi ile İzmir`in kuzey ilçeleri (Bergama, Dikili ve Foça), Aydın, Muğla, Kütahya ve Manisa`nın kuzey ilçelerinin (Akhisar, Kırkağaç, Soma ve Demirci) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Çatılar uçtu, arabaların camları kırıldı!

HAVA SICAKLIĞI:Yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara bölgesi ile İzmir`in kuzey ilçeleri (Bergama, Dikili ve Foça), Aydın, Muğla, Kütahya ve Manisa`nın kuzey ilçelerinin (Akhisar, Kırkağaç, Soma ve Demirci) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

VATANDAŞ YAĞMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI!

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir`in kuzey ilçeleri (Bergama, Dikili ve Foça), Kütahya, Aydın, Muğla ile Manisa`nın kuzey ilçelerinin (Akhisar, Kırkağaç, Soma ve Demirci) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeybatısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli yer yer (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Habertürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir