• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Van Büyükşehir ve İpekyolu belediyelerinden eğitime destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, örnek bir çalışmaya imza atarak, İpekyolu ilçesindeki Karpuzalan İlkokulu öğrencilerine kırtasiye ve kitap desteğinde bulundu.

Zabıta Daire Başkanlığı personelinin, kardeş okul olarak belirlenen Karpuzalan İlkokulunun tamir ve tadilat işlerini de yapacağı belirtildi.

Zabıta Daire Başkanlığı, eğitime destek vermek ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla örnek bir projeyi hayata geçirdi. Daire Başkanı Osman Sevinç ve zabıta personeli kendi aralarında topladıkları paralarla Karpuzalan İlkokulunda eğitim gören 437 öğrenciye kitap ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Kentteki düzenin sağlanmasının eğitimden geçtiğini belirten Daire Başkanı Osman Sevinç, "Özellikle ilimizin kırsal mahallelerinde bulunan okullardaki çocuklarımızın kitap ve kırtasiye malzemelerini almak için personelimizle bir kampanya başlattık. Bunun neticesinde İpekyolu ilçemiz Karpuzalan mahallemizde bulunan okulumuzu kardeş okul olarak ilan ettik. Okulumuza giderek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kitaplarımızı ve kırtasiye malzemelerimizi teslim ettik. Bizler yılın belli zamanlarında kardeş okulumuza destek vermeye devam edeceğiz. Ayrıca yaz aylarında okulumuzun tamiratından boyasına kadar tüm fiziki sıkıntılarıyla yine bizler ilgileneceğiz." dedi.

Örnek çalışmalarından dolayı Büyükşehir Zabıtasını tebrik eden Okul Müdürü Mahsun Acar ise emeği geçenlere teşekkür etti.

İpekyolu Belediyesi 103 okula spor malzemesi desteğinde bulundu

Van İpekyolu Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirme, gençleri spora özendirme ve genç yetenekleri keşfetmek amacıyla 103 okula spor malzemesi desteğinde bulundu.

İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan, "İl dışına çıkan öğrencilerimiz, gençlerimiz birçok spor müsabakalarında çok değerli başarılarla çok değerli madalyalarla geri dönüyorlar. Bütün bunların arkasında Sayın Kaymakamımızın ve ekibinin verdiği destek, ilgi ve alaka sayesinde biz bu güzel başarıları elde edebiliyoruz. Sayın kaymakamımız göreve başladığı günden itibaren Eğitimi hep birinci önceliğe almıştır. Kaymakamımız, eğitimci arkadaşlarımızın ve bizim yanımızda olmuştur." dedi.

Okulların önemin anlamak için bir çocuğunuzun, bir okulda okumasının yeterli olduğunu belirten İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan, "Okulların ihtiyaçları noktasında yapabileceğimiz ne varsa 7-24 esaslı gelen taleplere hızlıca müdahale etmeye çağırıyoruz. İpekyolu olarak Okullarda 28 tane Z Kütüphane, 18 tane açık spor sahası ve nerdeyse tüm okullarımızda asfalt ve parke ile okul bahçelerinde özellikle temiz ve kuru bir alan elde ederek, tüm okullarda çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, yeşillendirme çalışmaları ve 30 tane oyun grubu yaptık. Özellikle kırsaldaki tüm okullara çocuklar için oyun grubu ve kırtasiye, tiyatro, sinema ve birçok etkinliğimize çocukları servislerle taşıdık." ifadelerini belirtti.

İpekyolu Belediyesi konferans salonunda düzenlenen malzeme dağıtım törenine İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan ve okul idarecileri katıldı. (İrfan Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir