• DOLAR 32.602
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2496.887
  • ...
Diyarbakır`daki STK`lardan Sağduyu Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da bulunan Ay-Der, Diyanet-Sen, Gönül Köprüsü, Mazlum-Der, Ensar Vakfı, Dem-Der, Cansuyu, Dicle-Fırat Diyalog Gurubu, İnsan ve Erdem Hareketi, Düşünce ve İnşa Hareketi ve Toç-Bir-Sen yaptıkları ortak açıklamayla sağduyu çağrısında bulundu.

11 STK adına yapılan açıklamayı Diyanet Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Ömer Evsen okudu. 12 Haziranda yapılan genel seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatan Evsen, "Bu süreyi değerlendirmeye çalışan bazı karanlık güçler bölgemizdeki Siyasi Parti ve STK`ların karşı karşıya gelmeleri için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Önceki yıllardan gelen tecrübemiz gösteriyor ki bu karanlık odaklar seçim süreci boyunca bu tür eylemlerini arttırarak devam ettireceklerdir" dedi.

Bölgede son zamanlarda yaşanan olaylarla ortamın gerginleştiğini belirten Evsen, "Gerginleşen ortamda siyasi parti bürolarına Molotof kokteylleri atılmış, bürolar taşlanmış, guruplar bir nevi karşı karşıya getirilmiştir. Bölgemizde siyaset dün de yapılmaktaydı, yarın da yapılacaktır. Önemli olan kırmadan, dökmeden, ileriyi görerek siyaset kurumunun yapısına zarar vermeden, Siyaseti çözüm aracı olarak görmek ve gelecekte birbirimizin kapısını çalabilecek şekilde siyaset kapısını açık tutmaktır." ifadelerini kullandı.

"Gereksiz yere Operasyonların yapılması, Polise, Askere, Sivil toplum kuruluşlarına ve Seçim bürolarına saldırılması, bölgemiz açısından sükûnet getirmeyeceği gibi, var olan sorunları daha da arttıracaktır" diyen Evsen, "Hepimiz sağduyulu olmalı üstümüzde oynanan karanlık oyunları görmeli ve bu oyunları boşa çıkartmalıyız" ifadeleriyle açıklamasına son verdi. (M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir