• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Suriye Halkı Acı Çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, İran ve Mısır dışişleri bakanlarının katılımıyla Kahire`de düzenlenen ``Suriye toplantısı`` sona erdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammet Kamil Amr, Mısır Dışişleri Bakanlığı`nda düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Davutoğlu, yaptığı açıklamada, ``Sorunun bölgemiz içinde çözülmesi için bölge ülkelerinin geliştirdiği inisiyatif bizim açımızdan çok önemlidir. Umarız bu toplantılarda hayırlı bir netice alabiliriz`` dedi.

Toplantının Kahire`de yapılmış olmasının sembolik olduğunu dile getiren Bakan Davutoğlu, ``Çünkü burada halkın istekleri doğrultusunda bir değişim oldu ve halkın oylarıyla işbaşına gelen bir yönetim var. Umarım, Suriye halkının da başına kendi seçtiği bir yönetim gelir`` şeklinde konuştu.

Suriye halkı acı ve çile çekiyor
Toplantıda, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi`den de Suriye ile ilgili bilgi aldıklarını belirten Davutoğlu, ``Suriye halkı çile çekiyor, acı çekiyor ve biz bu acıyı komşu bir devlet olarak en derinden hissediyoruz. Bugüne kadar Suriye konusundaki tüm diplomatik çabaları destekledik. Sorunun çözülmesi için de diplomatik yollar arayışımıza devam ediyoruz`` ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı Salihi
``Anlaşabildiğimiz şeyler anlaşamadıklarımızdan daha fazla`` diyen Ali Ekber Salihi, hedeflerinin barışı sağlayacak çözüm bulmak olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle Newyork`ta tekrar bir araya geleceklerini bildiren Salihi, İbrahimi ile koordineli halde olduklarını anlattı.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammet Kamil Amr
Mısır Dışişleri Bakanı Muhammet Kamil Amr ise toplantıda ilkeleri konuştuklarını, Suriye`de şiddetin ve katliamların acil olarak durdurulması için çözüm yollarını görüştüklerini söyledi.

Amr, ``Suudi Arabistan`ın mazeret göstererek toplantıya katılmadığını`` belirterek, toplantının ana hedefinin çözüm olduğunu vurguladı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir