• DOLAR 32.545
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Yerel-Sen Heyeti Van Valisini  Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Yerel-Sen`in hafta sonu Van`da düzenlediği \"Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor\" toplantısı sona erdi. Yerel-Sen Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, toplantı sonrası Van ve Bitlis`teki tarihi mekânları gezdi. Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer`in de eşlik ettiği misafirler, bölgenin tarihi mekânlarını gezdikten sonra bugün de Yerel-Sen Onursal Başkanı ve Van Valisi Münir Karaloğlu`nu ziyaret etti. Misafirlerini Vali Ali Paşa Toplantı Salonu`nda ağırlayan Vali Karaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından devletin, hükümetin ve milletin Van`a gelmesinin bir sinerji oluşturduğunu anımsatan Karaloğlu, 1999`da Gölcük ve Sakarya`da meydana gelen depremlerden Türkiye`nin önemli dersler çıkardığını kaydetti. Gölcük depreminden sonra Türkiye`nin arama kurtarma, sağlık ve sivil toplum organizasyonunu tamamladığını kaydeden Karaloğlu: \"Orada bir sorumumuz kalmamış. Biz bunu Van depreminde de gördük. Şimdi Van depreminde sorun yaşadığımız alanlar da oldu. Onu biz de biliyoruz. Ankara`daki AFAD ve Kızılay`daki arkadaşlar da biliyor. İnşallah bu deprem de yine bizim için, devlet için öğretici olacak. Van depreminden sonra da belli eksikliklerimizi gidermemiz gerekir. Nasıl biz Gölcük depreminden sonra arama kurtarmada, sağlıkta sorunlarımızı çözmüş ve Van depreminde o konularda sıkıntı yaşamadıysak, Van depreminden sonra da burada yaşadığımız sorunlardan yola çıkarak bazı konuları çözmemiz lazım.\" dedi.

 

\"Son 50 Yılın En Ağır Kış Mevsimine Rağmen Konutlar Zamanında Yetişti\"
Van`da yaşanan sorunların çözüleceğine inandığını ifade eden Karaloğlu, Ankara`daki AFAD, Kızılay ve üniversitelerin ortak çalışmasını anlattı. Van depreminde yapılan hızlı müdahalenin deprem tarihinde yapılan en hızlı müdahale olduğunu dair Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği`nin (AB) ifadesini aktaran Karaloğlu, ağır kış şartlarına rağmen konutların hızla yapıldığını kaydetti. Karaloğlu: \"Bu yılın kışı, son 50 yılın en ağır kışıydı hem Türkiye`de hem de Avrupa`da. Van`da çok ağır bir kış oldu. Ağır kış koşullarında bile TOKİ tarafından yapılan konutların inşası devam etti. İnşaat hiç durmadı. Zaten deprem olduğunda mevsim kıştı. Van`da inşaat sezonunu beklerseniz 15 Nisan`ı beklememiz lazım. 15 Nisan ile 30 Ağustos tarihleri arasında da 26 bin konutu bitirmeniz mümkün değildi. Onun için kış koşullarında önce kar kürendi, daha sonra temeller kazıldı. Tabi çok kişinin bunda emeği var. Milletin deprem sonrası Van`a çok ciddi bir teveccühü oldu. Türkiye`deki hemen hemen bütün belediyelerden yardım geldi. Bundan dolayı da tüm belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.\" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir