• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
Vatandaşın Ektiği Ağaçlar Belediye Tarafından Söküldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bismil`de duyarlı vatandaşlar tarafından ekilen ağaçlar Bismil Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yerinden söküldü.
Ektikleri ağaçların belediye tarafından sökülmesine tepki gösteren İşadamı Hasan Kutlu, belediye yetkililerine seslenerek \"Ağaç katliamına son verin!\"dedi.

 

Duyarlı esnaflar olarak 4 yıl önce yaklaşık 200 ağaç diktiklerini ifade eden Kutlu, \" Bugün belediye zabıta ekibleri buraya gelerek ağaçları yerinden sökmek istediler.Biz esnaf olarak buna karşı çıktık. Ağaçları sökmemelerin istedik. 2Biz bu ağaçları buralar yeşillensin, güzel hava soluklananım diye ektik siz hangi hakla ve niçin bu ağaçları sökmeye çalışıyorsunuz` diye engellemek istedik. Zabıta ekipleri belediye başkanının talimatıyla ağaçları sökeceklerini, belirttiler. Tüm tepkimize rağmen ağaçlardan 50 adetinin söktüler. Diğer ağaçları da daha sonra sökeceklerini söylediler.\" şeklinde konuştu.

 

Belediye ekiplerinin ağaçların çevresine ördükleri telleri de söktüğünü belirten Kutlu, belediye yetkililerine seslenerek \" Ağaç katliamına son verin! Ağaçlar da birer canlıdır.\" dedi.

 

Kutlu, 15 kamyon kum getirerek ektikleri çimlerin de belediye ekipleri tarafından kaldırılmak istendiğini sözlerine ekledi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir