• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...
Batman Valisi, Ahilik Teşkilatı`nı Kabul Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 13. Yüzyılda Anadolu`da ortaya çıkan ve her yıl 19-25 Eylül`de kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Batman Ahilik Teşkilatı üyeleri Vali Arslan`ı ziyaret etti.
 
Valilik makamında gerçekleşen kabule başta Vali Yardımcısı Şener Çağlar olmak üzere, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hadi Boğadır, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Kaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Müdür Vekili Cemal Durceylan, Belediye Zabıta Müdürü Ahmet Turgut, Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cemil Turan katıldı.
 
Ziyarette Ahilik ve Ahilik Haftası programı ile ilgili açıklamalarda bulunan heyet üyeleri esnaf kültüründen ve bu kültürün Batman`ın hızlı gelişimden nasıl etkilendiğinden bahsetti. Meslek odalarının ve yerel teşkilatların çalışmalarındaki sıkıntıları da dile getirdiler.
 
Vali Arslan kabul sırasında yaptığı açıklamada, yöresel sanatların gelişip yaygınlaşmasında ve iş-meslek sahibi olma anlamında geçmişten günümüze kadar Ahilik kurumunun yüzyıllar boyunca halkımızın eğitim ve bilgi açığını kapattığını belirtirken, esnaf kültürünün oluşmasında da önemli etkiye sahip olduğunu ifade etti.
 
Esnaf kültürünün bugününü de değerlendiren Vali Arslan, yeterince fonksiyonel olmayan ve üyelerinden para toplama usulüne göre kurulmuş yapıların esnaf kültürüne sahip çıkabilecek konumda olmadığını vurgularken "hiç bir kurala tabi olmadan esnaf olabilmek, esnaf kültürünü dejenere etmektedir" ifadesini kullandı.
 
Vali Arslan son olarak yerel teşkilatların da yetki, inisiyatif ve sorumluluk alarak esnaf kültürünü dejenere etmeyen uygulamalar geliştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir