• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Merkel: Film Yasaklanabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel başkent Berlin`de bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara dair değerlendirmeler yaptı. Başbakan Merkel, basın toplantısında tüm dünyada tepki toplayan "Müslümanların Masumiyeti" adlı İslam karşıtı filmle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Merkel konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Biz dinî özgürlüğün geçerli olduğu bir ülkeyiz; biz ifade özgürlüğünün yüce bir değer olduğu bir ülkeyiz. Ancak anayasamızın 5`inci maddesinde ifade özgürlüğünün sınırları olduğu da ifade edilmiştir. İfade özgürlüğünün her zaman çok geniş kapsamlı tutulması gerektiğine inanıyorum. Ama aynı zamanda örneğin Bay Terry Jones’un Almanya’ya girişine izin vermeyeceğimizi de açıkladık. Tüm bu taraflarıyla dinî özgürlük dediğimiz zaman bu herkesin kendi dinini serbestçe icra edebilmesi anlamına da gelir. Ancak şiddet, bunu da önemle altını çiziyorum ki; farklı bir düşünceyi ifade etmenin yöntemi değildir. Bunu büyükelçiliklere düzenlenen saldırılarla bağlantılı olarak söyledim, bunu Almanya’da olan biten her şey için söylüyorum. Bu yüzden sorunların barışçıl yollardan, fikir alışverişi, tartışma, diyalog yoluyla çözülmesi şart. Bunun olmasını bekliyoruz ve Müslümanların büyük çoğunluğunun kanaati de bu yönde.”

Merkel, filmin Almanya`da gösterilmesinin kamu güvenliğine ciddi zararlar verebileceğine dair işaretler olduğunu belirterek bir yasaklamanın hukuken gerekçelendirilip gerekçelendirilemeyeceğinin araştırıldığını kaydetti. Başbakan Merkel "Bir yasaklama için ortada iyi gerekçeler olduğunu sanıyorum" diye konuştu.

dw türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir