• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
TESSEP: `Hukuki Düzeyde Harekete Geçeceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Bu gün itibari ile başlayan 2012-2013 Eğitim öğretim yılının sorunsuz bir geçmesi dileğinde bulunan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, geçen yıl keyfi uygulamalar ile mağdur edilen öğrencilerin bu yıl mağdur edilememesi için hükümetin yasal bir çözüm getirmesi gerektiğini söyledi. Mersin ve Adana`da başörtülü öğrencilerin, İmam Hatip Orta Okullarına bazı işgüzar müdürler tarafından alınmadığı iddialarını hatırlatan Demir, hukuku yollardan harekete geçeceklerini açıkladı.
 
İmam Hatip Orta Okullarına Başörtülü Öğrenci Alınmıyor İddiası
Bu gün itibari ile başlayan okullarda, Mersin ve Adana`da başörtülü öğrencilerin, İmam Hatip Orta Okullarına alınmadığı yönündeki haberleri hatırlatan Demir şunları söyledi: "Bu iddialarının akabinde Mersin ve Adana`da bulunan platform yetkilileri ile bunun takip edilmesi konusunda diyaloga geçtik. Umarız bu iddia doğru değildir. Şayet doğru ise, Platform olarak hukuki düzeyde harekete geçeceğiz." dedi.
 
"İlköğretimde Başörtülü Okumayı Yasaklayıcı Hiçbir Yasa Yoktur"
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, şöyle devam etti: "Bu yıl zihinlerimize yerleştirilen başörtüsü yasağını, azimle ve irade ile hep birlikte kırmalıyız. İlköğretimde kesinlikle başörtüsünü yasaklayıcı bir madde veya kanun bulunmamaktadır. Başörtüsü ile okumak isteyen kızlarımızın başörtüsünü açtırmaya zorlayacak hiçbir dayanak ve yasak yoktur. Bu sadece kızlarımızın isteği ile olabilir. Veliler yeni eğitim yılından itibaren örtülü okumak isteyen kızlarımızın yanında okula giderek, onlara güven ve cesaret vermelidir. Çünkü bu cesaret ve güven onların dik duruşunu daha kamçılayıp onların kendilerine özgüven duygusunu aşılayacaktır."
 
"Hükümet Derhal Yasal Bir Çözüm Getirmelidir"
Geçen yıl okullarda yaşan sıkıntıları hatırlatan TESSEP Başkanı Demir; "Malumunuz geçen yıl birçok yerde keyfi olarak başörtülü öğrenciler okula alınmadı, öyle ki, Gaziantep`te çocuklarının eğitim haklarını arayan veliler hakkında davalar açılarak, veliler mağdur edildi. Bu yüzden bu yıl bu sorun ve sıkıntıların tekrarlanmaması için hükümetin, artık yasal bir çözüm getirmesi gerekir." dedi.
 
Hz. Peygambere Hakaret Asla Ama Asla Kabul Edilemez!
Amerika`da çevrilen ve Hz Muhammed`e hakaret içeren filme de sert tepki gösteren TESSEP Başkanı Salih; "Birkaç sene önce karikatür kriziyle ve Kur`an yakma hadiseleriyle Müslümanların en yüce değerlerine hakaretlerde bulunan küstah Avrupa, İsrail ve Amerika, bu defa da bir Kıpti tarafından çekilen bir filmle İslam`a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını ve kinlerini kusmuşlardır. Bu yeni senaryo, hiç şüphesiz öncekilerin bir devamı olup, Müslümanları tahrik etmek ve bazı karanlık hesapları için yaptıkları sistematik saldırılardan bir saldırıdır. Kur`an ve Hz. Muhammed (s.a.v.) Müslümanların namus-u ekberleridir. Hiç kimse özgürlükler safsatasının arkasına gizlenerek değil Müslümanların, hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatamaz, hakaret edemez" dedi. (Abdulhakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir