• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında, Manisa mitingine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Kartal'da 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan bina çökmesine değinen Erdoğan, "Şimdi Karabağlar'da, İstanbul'un benzeri o şeyler Allah göstermesin İzmir'de olabilir. Aynı şey bakıyorsunuz Bergama'da, Bornova'da buralarda olabilir. Diyoruz ki yazıktır günahtır. İş işten geçtikten sonra bağırmanın, ağlamanın bir faydası var mı, yok. İşte bu kaçak yapılardan diyorum ki gelin bak her türlü tedbiri aldık Çevre Şehircilik Bakanım bütün 81 vilayete yazılarını gönderdi. Dedi ki 'Bu tür kaçak yapılar, bunlardan bir an önce çıkın, kiranızı da biz vereceğiz, yerleşin, biz de oraları yıkalım ve oralarda TOKİ olarak süratle sağlam, güvenilir binalar yapalım.' Ben dikey mimariye karşıyım. Yatay mimariyle yani şurada gördüğünüz gibi zemin artı 4, bilemediniz zemin artı 5 kat binalarla bu işi yapalım. Sağlam yapalım ve oralara da vatandaşlarımızı yerleştirelim. Bu konuda halkımdan destek, yardım bekliyorum çünkü ben vatandaşımı seviyorum, milletimi seviyorum, bu adımı atmamız lazım diyorum. Zira uzun yıllardır milletimizin hasretle beklediği imar meselesini çözmek zorundayız." dedi.

"2 bin 400 işçimize kadro veriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, şehirdeki maden ocaklarıyla ilgili ise şu açıklamaları yaptı: "Soma Işıklar bölgesinde, beş yıl önce elim bir kaza yaşanan maden ocağının işletmesini Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumumuza bağlı bir şirkete devrediyoruz. Burada çalışan 2 bin 400 işçimize de, kömür işletmemizin şirketinde kadro veriyoruz. Dün gece itibariyle bu işçilerimizin tamamının yeni şirkete nakilleri yapıldı. Şimdi CHP’liler gelir bunun istismarını yapar; ‘Bak sizi açıkta bıraktılar, boşta bıraktılar’ İşleri güçleri bu, hep ortalığı karıştırmak. Bu yalana, iftiracılara sakın ha aldanmayın. Şimdilik mevcut işçileri aldık. Burada çalışırken geçtiğimiz yıl işlerine son verilmiş olan 200 civarındaki işçimizin durumlarını da biliyorum. İnşallah onları da sonraki alımlarda değerlendireceğiz. Bunun yanında, Soma’da üretim için devredilecek yeni sahalarda da 10 bin ilave istihdam bekliyoruz."

CHP’nin heybesinde sadece iftira, hakaret, ihanet ve kavganın olduğu değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kavga dedikse, sanmayın Türkiye’nin düşmanlarıyla kavga ediyorlar. Kendi içlerinde post kavgası, rant kavgası; bundan başka bir şey yapmıyorlar. Hem de öyle bir kavga ki, başka bir işe bakacak fırsat dahi bulamıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'yi işaret ederek partinin başındakilerin, AK Parti ve MHP’ye kaybettirecek her yerde CHP’yi ve ittifakını destekleyeceklerini açıkça söyleyerek, bu oyunu ifşa ettiğini, bu partinin eski bir milletvekilinin daha da ileri giderek, ‘PKK nicelerini bitirdi, sıranızı bekleyin’ diyecek kadar oynanan oyunu alenileştirdiğini kaydetti.

"Nurettin Soyer tam bir zalimdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, söz konusu ittifakın İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı ile ilgili değerlendirmelere de yer vererek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu partinin İzmir’deki adayı, ülkemiz tarihinin en karanlık döneminin başsavcısı olan babası Nurettin Soyer’e canhıraş bir şekilde sahip çıkıyor. Tabii babaya sahip çıkmak başka, babanın karanlık ve zorba mirasına sahip çıkmak bambaşka… Bu şahıs, her şeyiyle babasına sahip çıkıyor.  CHP’nin genel başkanı da ‘başarılı bir hukukçu’ diyerek bu darbecinin sahiplenilmesine destek veriyor. İyi Parti’ninki de öyle. Hâlbuki Nurettin Soyer ismini, yolu Mamak’a düşen herkes çok iyi bilir. Kendisi, kurduğu işkence tezgâhlarıyla, hukuk katili iddianameleriyle, vicdana ve ahlaka sığmayan ithamlarıyla tam bir zalimdir. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş dedikleri bu olsa gerek. 12 Eylül’ün zalim savcısının mirası bugün CHP’de vücut buluyor. Ülkemizdeki tüm darbelerin açık ve aleni destekçisi CHP, bu kötü mirasını bugün de devam ettiriyor. Aynı CHP, bölücü terör örgütü PKK’nın da, ihanet çetesi FETÖ’nün de en büyük taşeronudur. İşkenceciden teröriste, hainden sapkına kadar herkesi toplayan bu partinin tek bir derdi vardır, o da Türkiye’nin yükselişini, şahlanışını durdurmaktır." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir