• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Diyarbakır Halkının Peygamber Sevgisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Siyonist ve Haçlı zihniyetli İslam düşmanı Yahudilerin desteğiyle ABD`de hazırlanan Peygamber Efendimiz`e hakaretlerle dolu `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmi ve arkasındaki zihniyeti kınamak amacıyla Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, ofis yer altı geçidi yanı, Diyarbakır Konukevi önünde kitlesel bir basın açıklaması ile telin etti. Basın açıklamasında İslam`a ve onun aziz Peygamberine yapılan hakaretlerin hoş görülemeyeceği teması ön plandaydı. Açıklamaya binlerce Peygamber Sevdalısı Müslüman halk katılarak Peygambere olan bağlılıklarını haykırdılar.
 
Bunlar Planlı Bir Organizasyonun Parçalarıdır
Sık sık ABD ve İsrail`e ölüm, Müslüman uyuma Peygamberine sahip çık, Muhammed`e Canlar Feda olsun, Muhammed`in ordusu kafirlerin korkusu sloganlarının atıldığı basın açıklamasına, `Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete erdirmez` ayetini okuyarak başlayan Cemil Cahit Ünsal, bu yapılanların planlı bir organizasyonun parçaları olduğuna dikkat çekerek, "Amerika`da Yahudilerin desteğiyle Kıpti bir Hristiyan tarafından `Müslümanların Masumiyeti` isimli filmde, İslam`a ve onun Aziz Peygamberi`ne alçakça dil uzatılmış, İslam`ın şiddet yanlısı ve bu şiddetinde `Hz. Muhammed(sav)`in öğretilerinden kaynaklandığı` iddia edilerek Peygamberimize hakaret edilmiştir. Bununla yetinmemiş Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı İslam düşmanı olan zevat, İslam`ı kansere benzetip, Müslümanların da yok edilmesi gerektiğini söyleyerek, İslam dünyasına meydan okuma küstahlığında bulunmaya devam etmiştir. Daha önce de ABD`de bir papaz bozuntusu mukaddes kitabımız Kur`an-ı Kerim`i yakma küstahlığında bulunmuştu. Bütün bunlar planlı bir organizasyonun parçalarıdır. Bu İslam düşmanının ABD` de Kur`an-ı Kerim yakan rahipten destek aldığını ifade etmesi bu eylemleri yapanların birbirleriyle olan bağlantılarının kanıtıdır" dedi.
 
Bu hareketlerle Müslümanların tepkilerini ölçmek ve meydana gelebilecek olayları bahane edip yeni işgallerin ve katliamların zemininin oluşturulmak istendiğini vurgulayan Ünsal, "Özellikle son dönemlerde Mısır, Tunus ve Libya gibi bazı ülkelerde Müslümanların kazanımları, emperyalist devletlerin ve Siyonist rejimin uykularını kaçırmaktadır. Meydana gelen gelişmelerin istedikleri yönde gitmemesi, kendilerini kaygılandırmaktadır" ifadelerine yer verdi.
 
ABD`nin Dümen Suyundan Gidenler, Müslüman Halkın Tepkilerine Karşı Durdular
İslam`a ve onun aziz Peygamberine yapılan hakaretlerin hoş görülemeyeceğini ve gereken tepkinin verilmesi gerektiğini söyleyen Ünsal, Müslüman halkların verdikleri tepkilerin bazı kesimlerce Müslümanların tezgaha geldikleri yönünde ifade edenlerin ABD`ye bağımlı olduklarının göstergesi olduğunu belirterek; "ABD`nin dümen suyundan gidenlerin, Müslüman halkların verdiği tepkilere karşı durması ve tezgaha geldiklerini ifade etmesi, bu kişilerin ABD`ye bağımlı ve teslimiyet ruhu içerisinde olduklarının bir göstergesidir. ABD ve Avrupalı emperyalist devletlerin Müslümanlara ve mazlum halklara yönelik gerçekleştirdikleri katliam, talan ve her türlü zorbalığı görmezden gelenler, bu mazlum halkların verdiği herhangi bir tepkide, hemen mal bulmuş mağribi gibi saldırmakta, Müslümanları terörist olarak görmekten çekinmemektedirler. Öte yandan ABD, İsrail ve diğer emperyalist devletlerin uyguladıkları devlet terörünü `kendi güvenliklerini sağlama` adı altında meşru görmeyi de ihmal etmemektedirler" dedi.
 
"ABD`ye En Ufak Bir Saldırıda Taziyelerini Sunanlar, Müslümanların Katledilmesine Ses Çıkarmamaktalar"
Müslüman halkın katledilmesi karşısında susup, ABD ve İsrail`e yönelik en ufak saldırıda taziyelerini ileten zihniyetin ABD`ye biat eden zihniyet olduğunu vurgulayan Ünsal basın açıklamasını şöyle sürdürdü; "ABD ve Avrupa, İslam`a ve değerlerine yapılan iğrenç saldırıları `ifade özgürlüğü` adı altında meşru görürken, çıkarları ve kendi deyimlerince `hayat tarzları` için bir tehlike gördüklerinde, ülkeleri yakıp yıkmaktan ve yüzbinlerce masum insanın kanına girmekten çekinmemektedirler. Çağdaş haçlı seferlerini başlatarak, Afganistan, Irak, Somali, ve birçok yerde çoluk çocuk demeden Müslümanları katledip evlerini başlarına yıkmakta, yeraltı ve yer üstü kaynaklarını talan etmektedirler. Tüm bunlara karşın ABD`ye ve Siyonist İsrail`e yönelik en ufak bir saldırıda taziyelerini sunanlar, maalesef masum Müslümanların zalimane bir şekilde katledilmesine, İslam`a ve Hz Muhammed`e (as) yapılan hakaretlere ses çıkarmamaktadırlar. Zalimleri masum gibi gösterip, onlara karşı çıkmayı da İslam`ın ruhuna ihanet olarak görmektedirler. Dün Moğollara biat edip karşı çıkmayanların varisleri, bugünde aynı zihniyet ile ABD`ye biat etmekte beis görmemektedirler.
 
Öte yandan tarihten beri fitne ve fesat kaynağı olan ve Kur`an`da Hz Davud (as) ve Hz. İsa`nın (as) diliyle lanetlenen Yahudiler, bu alçakça saldırının arkasında yer almış, maddi ve manevi yardımlarda bulunmuşlardır. Kendi varlıklarını diğer milletlerin kargaşa içinde olmasına bağlayan ve bu yolda hiçbir fitne ve fesattan geri kalmayan bu lanetli kavim, bu şekilde kendince Hristiyanlarla Müslümanlar arasında kargaşa çıkararak dünyada ki hâkimiyetlerini devam ettirmek istemektedirler. Dün İspanya`da ve Avrupa`da zor duruma düştüğünde, Müslümanlar tarafından kurtarılan bu habis ur, hiçbir zaman iyilikten anlamamış, kadirşinaslık nedir bilmemiş, Müslümanlara olan kinlerini her fırsatta kusmaktan çekinmemişlerdir."
 
Adalet timsali olan Peygamberimiz Hz. Muhammed`i şiddet yanlısıymış gibi göstererek hakaret edenleri, önce kendi karanlık tarihlerine göz atmaya davet eden Ünsal, söz konusu kişilerin tarihte hangi vahşetlere imza attıklarını, kimin şiddet ve kötülük kaynağı olduğunu eğer vicdanları varsa rahatlıkla görebileceklerini ifade etti.

"Geberin Kininizden"
 
Peygamber Efendimiz`e olan ahitlerini tazelediklerini belirten Ünsal, "Ey yüreklerinde Aziz İslama ve Onun peygamberine kin ve düşmanlık besleyen kimseler! Bizde Rabbimizin dediği gibi diyoruz ki; `geberin kininizden" Şunu unutmayın ki, sizin bu kininizden taşan hakaretlerinizi Müslümanlar asla kabul etmeyecektir. Sizler atalarınız olan ebucehiller, Ebulehebler, Kab.Eşreflerin yolunu tutup Aziz İslam Peygamberine hakaretler ediyorsunuz. Şunu o beyinsiz kafanıza sokun ki bizlerde birer Musab b. Umeyr, birer Ümmü Ümare, birer Muhammed b.Mesleme olup erkek ve kadınlarımızla, gençlerimiz ve yaşlılarımızla Aziz Peygambere yapılan hakaretlere karşı kendimizi siper yapacak malımızla ve canımızla buna karşı duracağız. Ey aziz Peygamber! Bugün burada sana olan ahdimizi bir kez daha tazeliyor ve Yüce Allah`ı şahid tutarak kanımızın son damlasına ve ömrümüzün son anına kadar senin yolunu sürdüreceğimizi nerden gelirse gelsin senin şahsına ve davana yapılan hakaretleri asla kabul etmeyeceğimizi ve bu uğurda ölmeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Bu Alçakça Saldırılara Karşı, Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Said`in Torunları Olarak Dik Duracağız
Açıklamanın sonunda peygamberimize yapılan alçakça saldırılara karşı tüm güçleriyle tepki vereceklerini dile getiren Cemil Ünsal son olarak "Büyük şeytan Amerika ve küçük yavrusu Siyonist İsrail ve diğer emperyalist Avrupalı devletler şunu bilsin ki, Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Said`in torunları olarak, dinimize ve aziz Peygamberimize yapılan her türlü saldırıya karşı seleflerimiz gibi dik duracak ve bu alçakça saldırılara karşı bütün gücümüzle tepkimizi ortaya koyacağız. Son olarak İslam`a ve Peygamberimize dil uzatan bu alçakları lanetliyor, ve Zuntikam olan Rabbimizin Kur`anda buyurduğu; `Resûlüm! Sakın, Allah`ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor` ayetinin işaret ettiği güne havale ediyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmanın halk 23 Eylül Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacak olan dev mitinge davet edildi.
 
Mehmet Duyu`nun okuduğu duanın ardından ABD ve Siyonist İsrail bayrakları yakıldı. Son olarak ise hakaret filminin protesto gösterilerinde şehit olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
(Osman İçli / Emrullah Araz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir