• DOLAR 32.52
  • EURO 34.597
  • ALTIN 2493.578
  • ...
Hz Muhammed(sav) Müslümanların Namusu Ekberidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Hz Muhammed`e(sav) hakaret içeren filme tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye`nin dört bir yanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen kitlesel basın açıklamaları ile hakaret filmi ve bu filme destek verenler lanetleniyor.

 

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi, Ulucamii bahçesi Orhangazi Parkında yaptığı basın açıklamasıyla Amerika`da \"Müslümanların Masumiyeti\" adlı Peygamber efendimize hakaret içeren filmi tel`in etti. Basın açıklaması için toplanan vatandaşlar sık sık tekbir getirdi ve ABD İle İsrail aleyhine sloganlar attı.

 

Açıklamayı okuyan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi üyesi İlahiyatçı Hasan Şenol; \"Kur`an ve Hz. Muhammed (s.a.v.) Müslümanların namus-u ekberleridir.\" dedi.

 

\"Hiç kimse özgürlükler safsatasının arkasına gizlenerek değil Müslümanların, hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatamaz, hakaret edemez.\" Şenol \"Ey! Amerika; karakterinde sefillik, seciyesinde zalimlik, damarlarında alçaklık, bulunan devlet, ,
Ey! Amerika; şereften mahrum, insanlıktan yetim, onurdan habersiz, izzetten uzak, doğuştan alçak olan devlet, Ey! Amerika; domuz karakterli, köpek karakterli, yılan şahsiyetli cibiliyetsiz devlet,
Yaptığın her bir zulüm, işlediğin her bir cürüm seni malum sonuna yaklaştırmaktadır.\" İfadelerini kullandı.

 

Sana Karşı Mahcubuz Ya Resulullah!
Şenol \"Buradan Allah`ın Rasulü`ne de sesleniyoruz; kabaran öfkemiz, titreyen sesimiz yaşaran gözlerimiz ve mahcup halimizle sana sesleniyoruz ey Allah`ın Resulü. Özellikle Türkiye`deki ümmetin suskunluğundan, sana gereği gibi sahip çıkmadığımızdan, vurdum duymazlığımızdan, işimizden, eşimizden, dünya ve içindekilerden sana gereken ilgi ve alakayı gösteremediğimizden dolayı, sana karşı mahcubuz.
Bilmem daha hangi alçakça saldırılar gerekiyor kendimize gelmemiz için, hangi zalimane saldırılar uyandırır bizi gaflet uykusundan, hangi hakaretler bozar suskunluğumuzu.\" dedi.


Sadece Libya Olayının Kınanması Düşündürücüdür
İslam ümmetine seslenen Şenol açıklamalarına şöyle devam etti:\" Tarih boyunca Kur`an`a ve Peygamberine sahip çıkmış bu ülkenin evlatlarından bu günde Allah`ın Resulüne yapılan bu alçakça saldırıya karşı gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyor, mevcut suskunluğu Türkiye`de Ki Müslümanlara yakıştırmadığımızı belirtiyoruz\".dedi.

 

Son olarak Halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkemizde devletin en üst tepesinde bulunanların bu menfur filmle yapılan hakareti telin etmeleri beklenirken, bu çirkinliği görmezden gelerek sadece Libya`daki olayı kınamaları çok düşündürücü ve ibret vericidir.

 

Müslümanlar olarak yetkililerden beklentimiz şudur ki; Müslümanların kutsallarına dil uzatan, hakaret eden tüm kendini bilmezlere gereke cevabı vermesi ve gereken yaptırımlarla bunlara haddini bildirmesidir. Yoksa mahşer gününde Müslümanlar olarak kendilerini Resulullaha şikayet edeceğimizi bilmelerini isteriz\" dedi.

 

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler ve salavatlar getirilirken bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Basın açıklamasından sonra kalabalık sessizce dağıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir