• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Habizbiniler Derneği Kantar Köprüsündeki Saldırıyı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 50 yıllık hasreti sona erdirecek Kantar Köprüsü`nün ve 15 köy ile 25 mezraya ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak projeyi yürüten şantiyeyi basan PKK`lı bir grubun 7 makinesini ateşe vermesi üzerine Habizbiniler Derneği, yazılı basın açıklaması yaparak saldırıyı yapanları kınadılar.

Yapılan açıklamada, Habizbini bölgesinin köyleri dışında Mıhalmi köyleri ve Kayapınarı da kapsayan geniş bir coğrafyayı kapsadığı ifade ettiği belirtilerek, "Batman`a yakın fakat Dicle nehrinin ayırması nedeniyle uzak düşmüş bir konumdadır. Eskilerimiz kantar köyüne kelek dediğimiz sularla Dicle nehrini geçip, oradan da bölgeye ulaşıyordu. 50 yıllık bir düş olan kantar köprüsü ortak beklenti olarak bütün Habizbini ve bölge halkının büyük bir uğraş ve emeği sonunda yapımı gündeme alınmış ve yakın bir tarihte de yapımına başlanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, "Bu kısa izahattan da anlaşılacağı üzere bu köprünün yapımı tamamıyla bölgenin kalkınması ve ihtiyacına yönelik olup başka bir amaca hizmet etmemektedir. Yapım talebi halkın bizati kendisinden gelen bir projedir. Bu vecihle dernek olarak tamamıyla insani amaçla yapılan bu köprünün sabote edilmesinin bölgenin kalkınmasına ve insanlarının refahına zarar vereceği için kınıyor, bu saldırıyı yapanlar bölge halkının vicdanında mahkûm olacaklarını bilmelerini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir