• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Hz. Peygambere(sav) Hakaret Silvan`da Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hz. Muhammed`e(sav) hakaret filmi Silvan`da Ümmet Der organizesinde gerçekleştirilen kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi. Selehaddin Eyyubi Camii önünde öğle namazını müteakiben gerçekleştirilen basın açıklaması metnin Ümmet Der Sekreteri Kerem Terim okudu.
Vatandaşların sık sık tekbirler getirdiği basın açıklaması sırasında atılan sloganlarla Hz Peygambere(sav) hakaret filmi telin edildi.
 
Yahudiler İslam`a Karşı Kadim Düşmanlar Olmuştur
"Hakikaten size, kendi nefsinizden öyle bir peygamber geldi ki, sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir, size çok düşkündür. Mü`minlere karşı çok şefkatlidir. Çok merhametlidir.( tevbe- 128), Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete erdirmez." (Mâide Sûresi,51)" ayeti kerimeleri ile basın açıklamasına başlayan Terim, Aziz İslam peygamberi Hz. Muhammed(s.a.v)`e yapılan hakaretleri tel`in etmek için toplandıklarını ifade etti.
 
Allah tarafından düşmanlıkları tescillenmiş olan Yahudi ve Hıristiyanların İslam`a ve İslam peygamberine karşı hep saldırgan bir tutum içerisinde olduklarını belirten Terim, " Bu saldırgan tutumlarını her fırsatta sergileyen İslam düşmanları son yıllarda da bu husumetlerini artırarak sürdürmektedirler. Danimarka densizlerinden sonra papazların Kur`an yakma ameliyeleri, Amerikalı askerlerin Afganistan`ın Bagram hava üssünde Kur`an yakmaları İsrail`in kutsal mekanlarda içki festivallerini tertiplemeye çalışması ve en son İsrail asıllı Amerika vatandaşı Sam Basile`nin İsrail tarafından finanse edilerek çevirmiş olduğu iğrenç filmi, bu kadim düşmanlığın en açık bir göstergesidir." dedi.
"Yapımcı ve yönetmeni İsrail asıllı ABD vatandaşı olan SAM BASİLE "Müslümanların masumiyeti" adlı filmi "provakatif bir siyasi tutum" için yaptığını gizlememiş ve açıkça beyan etmiş ki "100 İsrailli yapımcıdan 5 milyon Dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım" diyen BASİLE ABD`nin Florya eyaletinde Kur`anı Kerimi yakarak Müslümanları tahrike zorlayan TERRY JOMS`dan destek aldığını itiraf etmiştir." diyen Terim, "ABD ve emperyalist ülkeler İslam dünyasına ve mukaddesatlara yapılan saldırılara meşruiyyet kazandırmak, Filistin topraklarını işgal etmiş mel`unİsraili rahatlatma projesinden başka hiçbir amacının olmadığını BASİLE tarafından itiraf edilmiştir. ABD ve Avrupa, İslam`a ve değerlerine yapılan iğrenç saldırıları "ifade özgürlüğü" adı altında meşru görürken, çıkarları ve kendi deyimlerince "hayat tarzları" için bir tehlike gördüklerinde, ülkeleri yakıp yıkmaktan ve yüzbinlerce masum insanın kanına girmekten çekinmemektedirler. Bu tür film ve yapımları düşünce özgürlüğü ile ifade edenlerin Siyonist amaca yönelik projeye hizmet etmekten başka hiçbir gayesinin olmadığı açıktır.ABD`ye ve Siyonist İsrail`e yönelik en ufak bir saldırıda taziyelerini sunanlar, maalesef masum Müslümanların zalimane bir şekilde katledilmesine, İslam`a ve Hz Muhammed`e (as) yapılan hakaretlere ses çıkarmamaktadırlar. Zalimleri masum gibi gösterip, onlara karşı çıkmayı da İslam`ın ruhuna ihanet olarak görmektedirler." Şeklinde konuştu.
 
"İsrail Mallarını Boykota Davet Ediyoruz"
Terim "Zerre miskal kadar kalbinde İman ve vicdan bulunan tüm insanları, tüm İslami çevreleri ve kurumları, Hükümeti, tüm siyasi partileri İslam dünyasını talan etme ve işgal etme projesine hizmet amaçlı söz konusu bu tür hakaret içerikli her türlü saldırılara karşı duyarlılığa, ellerinden gelen tüm imkânları kullanarak tepki göstermeye ve İsrail mallarını boykot etmeye davet ediyoruz.
 
Bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar olarak İslam`a, peygamberine ve kutsallarımıza yapılacak olan her türlü saldırıların karşısında duracağımızı, sesimizi yükselteceğimizi ve bu uğurda canlarımız, mallarımız, evlatlarımız pahasına olsa hiçbir bedeli ödemekten kaçınmayacağımızı ilan ederiz."ifadelerini kullandı.
 
İstasyon Meydanındaki Dev Mitinge Davet
Terim yaptığı basın açıklamasından sonra tüm vatandaşları 23 Eylül Pazar günü 13.30`da İstasyon meydanında yapılacak olan Peygambere saygı mitingine davet ettiklerini söyledi. (Yusuf Batı-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir