• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
PKK Şemdinli`de Silahsız Köylüleri Taradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAKKÂRİ- Şemdinli ağırlıklı PKK-TSK`nın Hakkâri ve ilçelerindeki çatışması sürerken, yaşanan çatışmalarda yöre insanı mağdur edilmeye devam ediliyor. Önceki gün basına yansıyan ve bir köy korucusunun hayatını kaybettiği Güzelkonak olayında, PKK örgütünün karakola saldırdığı ve bu esnada yaşanan çatışmada söz konusu korucunun hayatını kaybettiği belirtilmişti.
 
Güvenilir yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; olayın basına yansıtıldığı gibi olmadığı, PKK mensuplarının saldırıdan önce köye geldiği ve köylülerden kendilerine yardım etmelerini istediği öğrenildi.
 
PKK Silahsız Köylüleri Taradı!

Köylülerin söz konusu taleplere yanaşmaması üzerine örgüt elemanları ile köylüler arasında tartışma yaşandığı ve PKK mensuplarının orada hazır bulunan ve elinde herhangi bir silah bulunmayan korucunun kafasına tabanca ile üç el ateş ederek öldürdüğü ve bir başka sivili de benzer şekilde yaraladığı öğrenildi.
 
Öte yandan Şemdinli ilçesi başta olmak üzere çevre köylerde de benzer olayların yaşandığı belirtiliyor. İddialara göre PKK bölge insanının kendilerine yeterli derecede yardım etmediğini gerekçe göstererek vatandaşları ölümle tehdit ediyor.
(Fırat İnan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir