• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
Suriye`deki Olaylarda 37 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Londra merkezli örgüt, sabah saatlerinden bu yana başkent Şam`ın banliyölerinde düzenlenen operasyonlarda 12 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını belirtti.

Örgüt, İdlib`te 10, Dera`da 8, Deyru`z-Zor ve Halep`te 3`er ve Hama kentinde bir olmak üzere güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 37 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Ordu birliklerinin Şam`ın güneyindeki Kadem, Hacerü`l-Esved ve Aseli bölgelerine top ateşi ve hava destekli saldırılarında onlarca evin hasar gördüğünü, halkın operasyonlar nedeniyle bölgeleri terk ettiğini ifade eden yerel aktivistlerden Ebu Yazan, Kasyun dağında konuşlanan 105`inci alaydan kentin güney kesimlerine top ateşi başladığını ve top seslerinin şehrin tüm kesimlerinden duyulduğunu aktardı.

Kuzeydeki Halep kentinin Sahur, Şaar, Babu`l-Hadid ve Mesakin Hanun bölgelerine yönelik top ateşi nedeni ile söz konusu bölgelerden dumanların yükseldiğini anımsatan Ebu Yazan, gece kentte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed`in ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Ebu Yazan, Raka`ya bağlı Suluk beldesinde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ordu birliklerinin beldeyi tank ateşine tutuğunu dile getirdi. Yazan, birçok kentte operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini anlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir