• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...
israil El Aruri`nin Annasini Gözaltına Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal güçleri, bu sabah (23 Mayıs Pazartesi) İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve Siyasi Birimi üyesi Şeyh Salih El-Aruri`nin annesini Batı Yaka`nın Ramallah kenti yakınlarındaki Arura beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Selame El-Aruri, Filistin Enformasyon Merkezi`ne yaptığı açıklamada, Siyonist işgal güçlerine ait birkaç devriyenin Arura beldesindeki evlerini kuşattığını ve bir grup Siyonist askerin evi aradığını söyledi.

Selame El-Aruri, Siyonist askerlerin evin altını üstüne getirdikten sonra annesi Aişe El-Aruri`ye gözaltına alma emri olduğunu söylediklerini ve annesinin askerlerin isteğini reddettiğini, bunun üzerine askerlerin yaşlı kadını zorla ve barbarca gözaltına çekiştirerek götürdüklerini bildirdi.

70 yaşındaki Aişe El-Aruri`nin birçok hastalığı olduğunu ve ancak başkaları yardımıyla yürüyebildiğini belirten Selame El-Aruri, yaşlı kadının hayatından tamamen Siyonist işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.

Selame El-Aruri, insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak yaşlı ve hasta Aişe El-Aruri`nin serbest bırakılması için gereken çabayı göstermelerini istedi.

Şeyh Salih El-Aruri, Siyonist işgal zindanlarında 18 yıl hapis yatmış ve geçen yıl işgalci tarafından Suriye`ye sürgüne gönderilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir