• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
ÖYM`den Hizbullah ve PKK Mahkumlarına İlanlı Arama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahkeme, aralarında Murat Karayılan , Rıza Altun, Osman Öcalan, Selahattin Çelik, Duran Kalkan, Ali Tekbakar, Zeki Öztürk, Şeyhmus Yiğit, Burhan İlik, Hasan Atmaca gibi PKK `nın önde gelen isimleri ile Hizbullah Cemaatinden Haşim Alabalık`ın da içinde yer aldığı 19 dava dosyasında yargılanan yaklaşık 80 sanık için, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelerdeki yerel gazetelere ilan verdi.

Örgüt yöneticilerine, haklarında açılan davaları ilan aracılığıyla duyuran mahkeme, bu kişilerin en yakın adli veya kolluk makamlarına giderek teslim olup ifade vermelerini istedi. İlanlar basın ilan kurumu aracılığıyla yerel gazetelerde yayımlandı. Ancak sanıklardan hiçbiri ifade için adliyeye ya da karakola başvurmadı.

İlan paraları ise 4 bin 700 liraya ulaşınca Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü mahkemeye bir yazı göndererek, gıyabi tutuklu olarak aranan sanıkların dosyalarına ilişkin verilen ilan ücretlerinin en kısa zamanda ödenmesini, aksi takdirde yasal yollara başvurularak paranın mahkemeden tahsil edileceğini bildirdi. Yazıda ayrıca eski bakiye borcun ödenmemesi halinde bundan sonra gönderilecek yeni ilanların da gazetelerde yayımlanmayacağı uyarısı yapıldı.

SABAH GAZETESİ
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir