• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Şimşek, Batman`a Yapılan Hizmetleri Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Bir dizi incelemede bulunmak ve etkinliğe katılmak üzere Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan`la birlikte taziye ziyaretlerinde bulundu. Şimşek Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam ve tüm il müdürlerinden yatırım ve hizmetlerin son durumu ile ilgili bilgi aldı.

 

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede ilk konuşmayı Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaparken, yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılan yeni Üniversite kampüsünde gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Rektör Uluçam, 1.ve 2. etap inşaat çalışmaları, öğrenci yurtları, enerji hatları ve kampüsün ulaşımı gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında gelinen son durumu anlattı.

 

Maliye Bakanı Şimşek, verilen bilgilerin ardından yaptığı değerlendirmede, Batman`ın gelişimi açısından Üniversiteyi son derece önemsediğinin altını çizerken, yeni kampüsün eğitim sezonuna yetişmesi için gerekli her türlü çabanın gösterilmesini isteyerek, \"Üniversite`nin açılamaması gibi bir bahaneyi asla kabul etmeyeceğimi bir kez daha vurgulamak istiyorum\" dedi.

 

Şimşek, konuşmaların ardından başta eğitim, sağlık, ulaşım, toplu ulaştırma ile ilgili olarak kurum müdürlerinden yatırımların son durumu hakkında bilgi aldı. Kurum müdürlerinden, yürüttükleri projelerin takibini aksatmadan yapmalarını isteyen Şimek, kendilerine de her zaman için destek vereceklerini ifade etti.

 

Şimşek, yapılacak projelerle Batman`ın geleceğini dizayn edecek şekilde hareket edilmesinin önemine dikkat çekerek, \"Tüm derdimiz, Devleti Milletin hizmetkârı haline getirmektir. Bizler ve burada bulunan herkes, Batman`ın hizmetkârlarıyız\" şeklinde konuştu.

 

Batman`daki yatırım ve projeler hakkında bilgi alan Şimşek, özellikle okullaşma ve yol yapımı gibi konularda inşaatı süren yerlerin bir an önce bitirilip Batman halkının hizmetine sunulması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

 

Batman`ın imar durumunu da özellikle önemsediğini ifade eden Şimşek, \"Batman`ın önümüzdeki 50 ve 100 yıllık gelişimi göz önünde bulundurularak profesyonel planlama yapılmasını istiyorum. Batman`ın Kültür hayatıyla ilgili hizmetlerin artırılmasını ve bu tür faaliyetlerin insanımızın gelenek ve göreneklerine uygun olarak yapılması gerekir\" ifadelerini kullandı.

 

Batman`a yapılacak yatırımlar için Hükümetin her türlü imkânını seferber ettiklerini vurgulan Şimşek, \"İkinci Organize Sanayi Bölgesi`nin, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, Üniversite alanına yakın bir bölgeye kurulması için çalışmaların hızlandırılmasını istiyorum. Batman`a hizmet noktasında herkesin sonuna kadar çaba göstermesi gerekir\" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir