• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
`ABD`nin İğrenç Filme Tepkisi Yeterli Değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton`ın Resul-ü Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem`e hakaret içeren film ile ilgili dile getirdiği kınama sözcüklerinin yeterli olmadığını söyledi.

Er-Reşak, İslam`ın kutsal değerlerinin en kutsalına hakaret edenleri kanun önünde hesap vermekten kurtarmak için ifade özgürlüğü bahanesinin arkasına sığınılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Peygamber Efendimiz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem ile alay eden o filmin hiçbir maddi, manevi ve sanatsal değeri yok" diyen Er-Reşak, yapımcıların hastalıklı filmlerine dikkat çekmek için Müslümanları kışkırtma yolunu seçtiklerini ve bunun da ifade özgürlüğünün ötesinde başka amaçların olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Hamas lideri, filmin yönetmeninin "İsrailli" olmasının Siyonist propaganda aletinin amaçlarını ortaya çıkardığını ifade ederek, Müslümanlara ve İslam`a hakaret edilerek Müslümanların kışkırtıldığını ve daha sonra Müslümanların tepkilerinin ırkçılık ve fanatiklik olarak gösterilmek istendiğini belirtti.

İğrenç filmin 11 Eylül olaylarının yıldönümünde yayınlanmış olmasının şaşırtıcı olmadığına dikkat çeken Er-Reşak, filme verilecek en güzel cevabın İslam`a ve ahlakına sımsıkı sarılmak olduğunu ifade etti.

Siyonist lobinin Batı ülkelerinde desteklediği İslam düşmanı fanatiklere karşı durmaya davet eden Er-Reşak, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği`nden Hz. Peygamber`e ve makamına yapılan hakaret karşısında kararlı bir tavır sergilenmesini istedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir