• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Akhisar`dan Fitne Filme Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akhisar Özgür-Der temsilciliği Akhisar`daki İslami kuruluşlarla birlikte dernek merkezinde Hz. Peygamber`e ve İslami değerlere hakaret amaçlı hazırlanan film ve film sonrasında yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ensar Vakfı Akhisar şubesi ve Anadolu Gençlik Akhisar temsilciliğinde açıklamaya destek verdi. Akhisar Özgür-Der temsilcisi Ahmet Düzgün tarafından okunan açıklamada Hz. Peygamber`in müminler için kendi nefislerinden öncelikli olduğu (Ahzab-6) hatırlatılarak, tüm duyarlı çevrelerin İslami şiarlara yakışır bir biçimde gerekli tepkileri vermesi çağrısı yapıldı.

Basın Açıklamasının Tam metni:

“Müslümanların Masumiyeti” adlı filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile’in, İslam’a hakaret içerikli bu filmle ilişkili olarak Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte şöyle demektedir: ``İslam kanserdir, Müslümanların da yok edilmesi gerekir. Bu film ile İslam`ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim.`` Onun kullandığı bu ifadeler, tüm dünyadaki Müslümanların olduğu gibi biz Akhisar’lı müslümanların da tepkisini çekmiştir. Bacile’in bu ifadesi ABD ve diğer emperyalist ülkelerin İslam dünyasına yönelik işgal, baskı ve zulümlerini bir yandan hızlandırmak ve yaygınlaştırmak, bir yandan bunlara meşruiyet zemini oluşturmak amacını gütmektedir. Diğer yandan da bu tür menfur girişimler, Filistin topraklarını işgal etmiş Siyonist İsrail’i rahatlatmak hedefini gütmektedir.

İslamiyet`in şiddet yanlısı olarak gösterildiği bu filmde, şiddetin “Hz. Muhammed`in öğretilerinden kaynaklandığı” iddia edilmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek bu film, İslam`a doğrudan bir saldırıdır. Bacile’in ABD`nin Florida eyaletinde Kur`an-ı Kerim yakan rahip Terry Jones`dan da destek aldığını ifade etmesi bu saldırı niyetinin apaçık bir kanıtıdır.

Biz Müslümanlar yüce kitabımızın Ahzap süresinin 6. Ayetinde “ Peygamber, müminlere kendi canlarından daha önce gelir “ ayeti gereği yapılan hakaret ve iftiraların Peygamber (A.S) özelinde tüm inananlara yapıldığına dikkat çekerek yapılan hakaretleri kabul etmediğimizi ilan etmek ve tepkimizi ortaya koymak için buradayız. İnananlar olarak kendimize tek rehber ve lider olarak kabul ettiğimiz, bir tek sözüne canlar verebileceğimiz, bizim için Allahın dinini öğrenme ve yaşamada vazgeçilmez rehber olan ,kendimize örnek aldığımız Resulullaha ve mümin kardeşlerimize hakaret edenleri lanetliyoruz. Rabbimin laneti onların üzerine olsun diyoruz.

İslam`ın kutsal değerlerine saldırı asla kabul edilemez ve hakaret edenler de yargılanmalıdır. Ayrıca, bu zelil hakarete karşı yapılacak protestolar masum silahsız sivillere zarar verecek ölçüde bir şiddet içermemelidir.

Akhisar Müslümanlar olarak, bütün Müslümanları, Hz. Peygamber (s)’e hakaret karşısında sözlü, yazılı ve fiili protestolarla duyarlılıklarını göstermeye davet ediyoruz.

Yine diyoruz ki: “İşgalin, sömürün, baskının, manipülasyonun, kutsala saldırının, hakaretin, nefretin ve her türlü tahrikin olduğu bir yerde şiddet bir sonuçtur ve bunun müsebbibi şiddeti ortaya çıkaran sebepler ve tetikleyenlerdir.”

Vicdan sahibi adalet savunucusu tüm insanları ve kesimleri; İslam dünyasına yönelik işgal ve talan projesine hizmet amaçlı söz konusu film ve benzeri manipülasyon araçlarına yönelik duyarlılığa ve tepki vermeye çağırıyoruz!

Akhisar Özgür-Der Temsilciliği, Akhisar Anadolu Gençlik Derneği Temsilciliği, Akhisar Ensar Vakfı Temsilciliği

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir