• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
4+4+4 Hazımsızlarının Ankara Fiyaskosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Sen önderliğindeki üç beş marjinal grup yeni eğitim sistemini protesto ederken, önceden açıkladıkları eğitim sistemini durduracakları ve Türkiye`yi sallayacakları iddalarına rağmen sadece 400 kişi toplayabildikleri, alana getirdikleri bayrak ve flamaları da açamadan getirdikleri gibi götürdükleri gözlemlendi.

Türkiye`nin dört bir yanından gelip yeni eğitim sistemini ortadan kaldırma ve Türkiye`yi ayağa kaldırma iddialarıyla Ankara`da toplanan bir avuç hazımsız, Sıhhiye Meydanı`nda yaptıkları küçük bir gösterinin ardından meyhane ve eğlence merkezlerine dağıldılar.

400 KİŞİ TOPLAYABİLDİLER

Gösteri sebebiyle bir çok yol trafiğe kapatılırken, metro ve tren hatlarının Sıhhiye durak ve istasyonları da hizmete kapatıldı. Üç beş marjinal gruba bağlı 400 kadar kişinin toplandığı gösteride, önceden hazırlanan pankartları tutacak eylemci bulunamadı. Bayrak ve flamalar da alana getirildiği gibi açılmadan geri götürüldü. Sıhhiye Meydanı`nın büyük kısmı boş kaldı. İslam dünyasının Resulullah (SAV) hakkındaki alçak filme yönelik tepkileri sürürken, Türkiye terörle mücadele ile uğraşırken, Afyon`da mühimmat patlaması sonucu şehit olan Mehmetçiklerin acısı henüz taze iken, bir avuç provokatörün girişimleri böylece başarısızlıkla sonuçlanmış oldu.

YİNE DURAKLARA SALDIRDILAR

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır`ı birbirine katan Eğitim Sen ve KESK önderliğindeki provokatörlerin hevesleri kursağında kalırken, eylemciler otobüs durakları ve TRT Radyo binasının da bulunduğu bir çok alana yazılar yazarak hem görüntü kirliliğine sebep oldular hem de kamu malına zarar verdiler.  Bu arada vatandaşlarla eylemciler arasında, esprili tartışmalar yaşandı.

4+4+4 ANAYASA MAHKEMESİ`NDE

Öte yandan Anayasa Mahkemesi zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davayı 20 Eylül Perşembe esastan görüşecek. Mahkeme, 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP`nin açtığı davayı esastan görüşmeye hazırlanıyor. CHP, kanunun şekil yönünden iptalinin ardından esastan iptali istemiyle de Anayasa Mahkemesi`ne başvurmuştu. Kanunun, şekil yönünden iptal istemini reddeden Anayasa Mahkemesi, esas yönünden yapılan iptal başvurusunu ise 20 Eylül Perşembe ele alacak.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir