• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Topbaş`tan Zam Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te katıldığı etkinliklerin ardından İstanbul`a dönen İBB Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı`nda basın toplantısı düzenledi. Başkan Topbaş, `2012-2013 ders yılı 17 Eylül pazartesi günü itibari ile başlıyor. Her yıl olduğu gibi biz yine İstanbullulardan bireysel araç kullanmak yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Özellikle birinci, ikinci ve üçüncü günlerde öğrencilerin ve velilerin ağırlıklı olarak okul heyecanı ile birlikte trafikte İstanbul gibi bir kentte sıkıntının yaşanmamasında bize gösterdikleri bugüne kadar desteğin İstanbullular tarafından yine gösterileceğine ve bu başarıyı yine sağlayacağımıza inanıyorum. Her yıl ders başı yapılacağında büyük bir sıkıntı yaşanacak diye düşünülürken çok rahatlıkla ve güzel bir eğitim yılı başlattık` diye konuştu. Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere başarılar dileyen Başkan Topbaş, `Eğitim kurumlarında görev yapan tüm eğitim mensuplarına hocalarımıza öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onların başarısı bizim ülkemizin geleceği anlamı taşımaktadır` dedi.

Trafikte olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını hatırlatan Topbaş, `Tabii biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bir takım önlemler alıyoruz. Özellikle toplu taşıma araçlarının daha da arttırılması, teyakkuza geçilmesi, görev yapacak insanların devrede olması itibari ile özellikle pazartesi günü 06.00 ve 13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını ücretsiz yapılması kararı çıktı ve bu uygulamaya girecektir` ifadelerini kullandı.

Okulların açılacağı ilk 2 gün boyunca otoparkların belirli saatlerde ücretsiz olacağını ifade eden Topbaş, `Yine aynı anlayışla 17 ve 18. günlerinde Pazartesi ve Salı günü okul çevrelerindeki açık otoparklar, sokak otoparkları ve katlı otoparklar olmak üzere bunlarında ikişer saatlik ücretsiz uygulaması yapılacak. Diğer taraftan otobüs ve servis yolları gibi yaptığımız alanlarda da öğrenci servisleri de bu alandan istifade edebilecekler` dedi.

TOPLAM 3 BİN 359 PERSONELİN GÖREV ALACAK

Eğitimin ilk haftası dolayısıyla toplam 3 bin 359 personelin görev yapacağını belirten Topbaş, "Trafik polislerimiz, emniyetimiz, jandarmamız bölgelerinde görev yapacak ve bizim zabıtamız görev yapacak. Bin 559 polisimiz, bin 800 civarlarında jandarmamız ve bin civarlarında zabıtamız yani toplamda bin 3 bin 359 insanımız bu eğitim haftası ile birlikte yoğun bir görev yapacaklar. İnanıyorum ki vatandaşımızın da vereceği destek ile birlikte toplu taşıma araçlarını kullanma konusunda gösterecekleri hassasiyet ile özellikle erken saatleri fazla kullanmamak üzere gösterecekleri duyarlılıkla eğitim yılımızın başarı ile başlayacağına ve devam edeceğine inanıyorum` diye konuştu. Topbaş, `PEKOM`da ilgili birimlerdeki arkadaşlarımız bizim destek veren kurumlarla birlikte 06.00`dan itibaren yardımcı olacaklar. Kameralarla takip edecekler ve oradan yönlendirecekler. İnanıyorum ki güzel bir eğitim yılı başlangıcı yapacağız` dedi.

`ÖĞRENCİ BİLET ZAMMINI TEPKİLER NEDENİYLE GERİ ÇEKMEDİK`

Öğrenci biletlerindeki zammın geri çekilmesi ile ilgili Başkan Topbaş, `Diğer taraftan bizim özellikle öğrenci biletlerine yapılan zammın geri çekilmesi gibi bir çalışma yaptık. Ama şunu da söylemek istiyorum; bir takım tepkiler aldık diye değil, derleme yaptık. Şunu düşündük; geçmişte biz Büyükşehir Belediyesi olarak burslar verdik ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından burslar iptal ettirildi. Bize öğrencilerden zammı geri alırsak, indirim yapmak yerine bir noktada burs vermiş oluruz bütün öğrencilere diye düşündük. Bu yıl zam yapmamakla aylık 2 milyon 250 bin lira yıllık ise 27 milyon lira öğrenciye destek vermiş oluyoruz. Bazı çevrelerce küçümseniyor, yüzde 50`lerde zam ne ki deniyor ama Büyükşehir Belediyesi bütçesindeki payının 27 milyon lira olduğunu söylersek küçük bir rakam olmadığı da ortaya çıkar. Bu sayede öğrencilere burs anlamlı bir destek vermiş olduğumuzu da burada ifade etmek istiyorum` şeklinde konuştu.

"TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DAHA DA KONFORLU HALE GETİRİLECEK"

Toplu taşıma araçlarındaki konforun arttırılacağını ifade eden Topbaş, `Tabii bir başka konu otobüs hattı çok başarılı, yüzde 11 gibi bir artış gösterdi. Yani artık İstanbul`da toplu taşıma araçları kullanılacak ve böylelikle yolculara bir keyif yaşatacağımız tarzda düzenlemeleri yapıyoruz. Araç sayısını arttırıyoruz. Kaliteyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Gelecekte modern şehirlerde gördüğümüz gibi İstanbul`daki toplu taşıma araçları çok daha konforlu, keyifli, rahat hale gelecek. 2016 hedefimiz zaten bu anlamda büyük bir hedef olarak koyduğumuz önemli bir çalışmadır` diye konuştu.

"ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNDE DÜZENLEMELER YAPILDI"

Öğrenci servislerine yapılan zamlara da değinen Başkan Topbaş `Diğer taraftan kilometrelere göre değişen tarzda öğrenci servis araçlarına bir zam yapıldı. Bu büyük ölçekte bir zam değil, kendine göre bir derleme düzenleme yapıldı ve onunda detayları zaten yansıtıldı` dedi.
Topbaş, yaptığı basın açıklamasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını değerlendirdi.

NİKAH SALONU VE KÜLTÜR MERKEZİNİN YIKILDIĞI İDDİASI

Sarıyer Belediyesi`nin yapmış olduğu nikah salonu ve kültür merkezinin İBB tarafından geceleyin yıkıldığı iddiasına ilişkin Topbaş, `Burada bir yanlış var, bir yıkılma olayı yok. Yalnız daha önce Sarıyer Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir mutabakat var. Daruşafaka istasyonunun bulunduğu yerde Sarıyer Belediyesi`ne olan arsaya arazinin istasyon alanının da katılırken orada kendi talepleri üzerine bir nikah salonu yapılması ve kültür merkezi yapılması gibi bir prensipte anlaşma var. Biz bunu geçen haftalarda yaptığımız toplantılarda sayın genel sekreterimize bundan da bahsettik. Böyle bir çalışma yapılıyordu. Sarıyer Belediyesi başkanı biraz acele davrandı. Evet belki geçikmiş olabilir ama bu çalışma ve düzenleme üzerinde çalışma yapıldı. Genel sekreterimizin geçirdiği kaza sebebiyle aksamaya girdi. Devletin devamlılık esası bizim her şeyimizdir. Farklı bir tavır taşımamız mümkün değildir. Burada karşılıklı bir mutabakat varsa gereği yapılması için çalışmalar yürütülecek. Diğer taraftan yine maalesef bazı ilçe belediyelerin `CHP`li olduğumuz için planlarımız önemsenmiyor, planlarımız geçmiyor` diyenlere de ben tabiî ki bunun farklı bir değerlendirme yapıldığını düşünüyorum. Bir yanlış olarak bizim yönetim anlayışımızla bir farklı davranış yaparak halkımıza eziyet vermek ve siyaseti görev alanlarımızda kullanmayı prensip olarak düşünmediğimizi ifade etmek istiyorum. Kaldı ki Maltepe Belediyesi Başkanı, planları geçmesi sebebiyle arayarak ayrıca bize özellikle teşekkür etti. Burası da bir CHP`li bir belediyedir. Eksiklerini gidersinler, eksikleri giderirlere bizim ilgili birimlerimizle koordineli çalışırlarsa eğer, siyaset yapmazlarsa çok daha rahat bir hizmeti birlikte veririz. Ama siyasete oynayıp küçük cılız mantıklarla siyaset yürütmeye kalkarlarsa tabii ki onlar kendilerine zarar verirler` diye konuştu. İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir