• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Baro Yönetiminin Seçim Oyunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtülü avukat adaylarına staj yasağı getiren İstanbul Barosu’nun, seçim öncesi yaptığı başörtü hamlesi dikkat çekti. Başörtülü avukat adaylarına staj yasağı getiren ve bu yasakta hala ısrar eden İstanbul Barosu, gelen tepkiler ve yapılacak seçimlerde hukukçulardan destek alabilmek için başörtü yasağının olmadığını ileri sürdü.

O YASAK 2 YIL ÖNCEYDİ

Baro seçimleri öncesinde, Çağdaş Hukukçular Derneği, İstanbul Barosu yönetimine ‘Başörtüsü yasağı var mı? Başörtülü avukatlar, yönetim kurulu üyeliğine aday gösterilebilir mi” diye sordu. Baro yönetiminin verdiği cevap ise şaşırttı. Baro yönetimi, Çağdaş Hukukçular Derneği’ne “Türban yasağı 2 yıl önceki uygulamaydı artık öyle bir uygulamamız yok” cevabı verdi.

İNTERNET SİTESİNDE YASAK SÜRÜYOR

Ancak Baro’nun internet sitesindeki staj mevzuatında Danıştay 8. Dairesi’nin 1993 yılında verdiği 1993/2611 nolu karara dayanarak “Türbanlı olarak staj yapmanın yasak olduğu” belirtiliyor. Hala yürürlükte olan ifadeler, Baro’nun başörtüsüyle staj yapmayı yasakladığını ortaya çıkarıyor. İnsan hakları dernekleri ise baro yönetiminin ilk seçimlerde değişmesi gerektiğini diye getiriyor.
ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay “Biz Çağdaş Hukukçular Derneği olarak geçmişte ikna odalarına alınan, hakaretler gören başörtülü kardeşlerimizin yanında olduk. Olmayı da sürdüreceğiz. Halkımızın inançlarının, temel hak ve özgürlüklerinin yanında olacak bir baroya özlem duyuyoruz” dedi.

ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR BARO ÖZLEMİMİZ VAR


Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun Baro Başkan Adayı Rıza Saka ise “İnşallah bizim yönetimimizde çağdışı uygulamalarla meslektaşlarımız rahatsız edilmeyecek. Baro, bizim yönetimimizde özgürlüklerin, demokrasinin ve meslektaşlarımızın yanında bir meslek örgütü olacak” dedi. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez ise “Bu talep ve beklentiler baro seçim süreçleri başladığında tüm adaylar tarafından dillendirilir. Mevcut yönetime baktığınızda beklentilerin tam zıddı faaliyetler görürsünüz” dedi. (Star)

Bu haberler de ilginizi çekebilir