• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
İdil`de KCK Operasyonunda 4 Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - İdil`de PKK`nın talimatlarıyla AK Parti İlçe Başkanı`nın aracını yaktığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 4`ü tutuklandı.
 
Şırnak valiliğinden yapılan açıklamada, zanlıların, 20.03.2012 İdil`de izinsiz düzenlenen Nevruz etkinlikleri esnasında çekilen kamera ve fotoğraf görüntülerinin incelenmesi neticesinde; PKK`nin amaç ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdikleri, PKK`nin propagandasını yaptıkları, örgüt adına kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri, bu saldırıları organize ettikleri ve bu saldırılarda kullanılacak malzemeleri temin ettikleri, 05.09.2012 tarihinde İdil AK Parti İlçe Başkanının aracının kundaklanması eylemini gerçekleştirdikleri iddialarıyla gözaltına alındığı belirtildi.
 
İdil`de dün saat 20.00`ye kadar devam eden duruşmalar sunucunda baskınlarda yaşları 18 ile 25 arasında değişen altı kişiden F.A., M.A., A.A.ve M.Ö. tutuklanarak Midyat M Tipi Cezaevine gönderilirken, F.K, M.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Gözaltına alınan zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 1 adet 77867K seri numaralı Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 3 adet Kaleşnikof şarjörü, bu şarjörlere basılı vaziyette 83 Adet fişek, 1 adet Kurusıkı Atmaca 2004 Light ibareli tabanca, 1 adet Kurusıkı tabanca şarjörü, ele geçirildiği kaydedildi. (M. Salih Baştuğ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir