• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Diyarbakır`da Suriye Konulu Konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Köklüdeğişim Dergisi Diyarbakır Temsilciliği, Diyarbakır`da "Suriye Halkı Ne İstiyor, Biz Ne Yapmalıyız?" adlı bir program düzenledi. Kur`an Tilavetiyle başlayan ve yoğun katılımın gözlendiği programa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Aydın Usalp katıldı.
 
Suriye`de Bir Katliam Yaşanmaktadır
Suriye`de 19 aydır devam eden ve giderek şiddetini artıran bir zulüm yaşandığını ifade eden Usalp, "İnsanların haya ettiği ve içerisinde zerre-i miskal kadar insaf olan herkesin kabul edemeyeceği bir katliam yaşanmaktadır orada. Sanki Resulullah`a ve onun ashabına azgınca saldıran Mekke`deki Kureyş gibi zalim Esad ve onun avaneleri Suriye`deki Müslüman kardeşlerimize öylesine saldırmaktadırlar" dedi.
 
Şam Ehlinin Kadınları Güvende Değil
Suriye`de şimdiye kadar 50 binden fazla kişinin katledildiğini dile getiren Usalp, "Bu şekilde ölenlerin şanslı sayıldığı bir katliamdan bahsediyoruz. İffetine el uzatılmaksızın öldürülen bacılarımızın şanslı sayıldığı bir katliamdan bahsediyoruz. Şam ehlinin temiz iffetine sahip olan kadınlar güvende değil. Bir videoya konuşan bir bacımız şöyle diyor; `Ey İslam ümmeti ve ey İslam ümmetinin yöneticileri, bizleri korumak için silah göndermiyorsanız bari Allah rızası için doğum kontrol hapları gönderin.` Bu feryadı biz daha önce Yahudi`nin zindanlarından işittik. Böyle feryatları biz Irak`ta, Ebu Gureyb cezaevlerinde, kafirlerin işgal ettiği bütün İslami beldelerden işittik ve aynı feryadı şu anda katil Esed`in katlettiği ve iffetlerine el uzattığı Şam halkının Müslümanlarından işitiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Suriye Halkının Talepleri
Suriye halkının İslam dışı hiçbir talebinin olmadığının dile getiren Usalp, şunları kaydetti; Suriye halkının kendilerine sahip çıkmaya çalışan ulusal konseye de tepki gösterdiğini belirterek, "Muhalifler şöyle bir pankart asmışlardı; "Ey batan gemiden kaçan fareler! Eğer sizler devrimimizde, kıyamımızda yanımızda yer almak istiyorsanız hoş geldiniz. Yok, eğer sizler devrimde öncülük etmek istiyorsanız geç kaldınız." İfadelerini kullandı.
 
Bu Taleplere Karşılık Ne Yapmalıyız?
"Suriye halkının çektiği sıkıntılar, karşı karşıya kalmış olduğu zulümler ortada ve bunca zulme karşı istediği talepler de ortada. Peki bu talepler karşısında biz ne şekilde karşılık vermeliyiz?" diye soran Usalp, yaşananların bizler için birer imtihan olduğunu belirterek, "Bu yaşananlar biz İslam ümmeti için bir imtihandır. İslam beldelerindeki yöneticiler, alimler, İslami camialar için bir imtihandır" dedi.
 
Konuşmasının sonunda İslam ümmetinin alimlerine ve İslami camialara seslenen Araştırmacı-Yazar Aydın Usalp, "Kafirlerin ve onların yerel işbirlikçilerinin Müslümanlar aleyhine tezgahladıkları her türlü işi, planı deşifre etmek için sözümüzü sakındırmayacağız" dedi.
 
Konuşmanın ardından Suriye`de yaşanan zulümler konulu bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Gösterimin ardından program yapılan dua ile sona erdi. (Emrullah Araz - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir