• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaflar Hareketi Mustazaflar Cemiyeti Üyelerini Bilgilendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Bilgilendirme toplantılarına devam eden Mustazaflar Hareketi heyeti, Batman Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezini ziyaret ederek derneğin üye ve gönüllülerini hareketin amacı ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

 

Siyasi alanda faaliyet yürüten Mustazaflar Hareketi, islami sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

 

Batman Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezini ziyaret eden Avukat Şaban Dalgın ve Avukat Cemal Çoban Mustazaflar Hareketi`nin amacı, hedefleri ve çalışmaları hakkında derneğin üye ve gönüllülerine bilgi verdiler. Heyet ayrıca, dernek gönüllülerinin sorularını cevaplayarak dernek gönüllüleri ile fikir alışverişinde bulundu.

 

Saat 20.30`da yapılan bilgilendirme toplantısında ilk sözü Avukat Şaban Dalgın aldı. Dalgın, \"Diyarbakır`da Ahde Vefa mitingiyle siyasal partiye girdik. Mustazaflar hareketi partileşmeye doğru gidecektir. Siyasi harekete ihtiyaç duyulması Hem Türkiye`de hem Dünya`da kendini muhatap etmesi gerekir. Kendini bütün dünyaya ispat etmeye çalışmalıdır. Sizlerden görüş alıp ona göre hareket etmek için buraya gelip sizden bilgi alışverişinde bulunmaya geldik\" dedi.

 

Örgütlü bir şekilde siyasi yolda partileşeceklerini belirten Dalgın, \"Bizler bir olmaya geldik ki gücümüzü birleştirmek için hadistir, bir olun denildiği için bizler örgütlü bir şekilde siyasi yolda partileşeceğiz. Allah`ın istediği ölçüde hareket etmekle yapacağız\" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra söz alan Avukat Cemal Çoban, \"Camia olarak partileşmiyoruz, camia bir parti kuracak. Bu kurulacak camia, bizlere yapılan zulümlere, haksızlıklara, halka hizmete talip olmak için bu yola girdik. Bizler bu işlere el atmasaydık bu gençlerin hali ne olacak. İdareciler, bizim gençleri topluma kazandıracaklarına, onları ifsat ediyorlar. Sadece o gençler için olsa dahi bizler bu partiyi kurmamız lazım\" ifadelerini kullandı.

 

Kırmızı Çizgilerimiz Kur`an ve Sünnettir
Kırmızı çizgilerinin Kur`an ve sünnet olduğunu dile getiren Çoban, \"Bizler bundan asla taviz vermeden bu yola koyulacağız. Bizler kimsenin önüne set çekmek içinde parti kurmuyoruz. Bu camianın bir davası var ve o dava yolundan yürüyeceğiz. Diğer partiler gibi bizler asla politika yapmayacağız Eğriye eğri doğruya doğru diyeceğiz. Partimiz adalet üzerine olacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

Son olarak sözü alan Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, \"Üstad Bediüzzaman`ın \"Siyasetten ve şeytandan Allah`a sığınırım\" sözünün İslam`da siyasetin olmadığına delil olarak ileri sürenlere karşı Bediüzzaman`ın Emirdağ Lahikası`nda geçen `siyasete girmemiz kesin ama kesin olduğu zaman biz siyaseti dine dost ve alet yapacağız.\" dediğini hatırlatarak Bediüzzaman`ın siyasete \"haramdır\" demediğini tam aksine günü geldiğinde bu sahada bulunmanın zorunluluk olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından soru- cevap ve öneriler kısmına geçildi. Toplantıda son olarak Peygamberimize yapılan hakaretler lanetlendi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir