• DOLAR 32.314
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2277.446
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Dinçer`den Çalışan Velilere Müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışan veliler, çocuklarını bundan böyle işlerine en yakın okullara da yazdırabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-okul sistemi üzerinden öğrencileri evine en yakın okula kaydetme uygulamasını, çalışan anne ve babalar için değiştirdi. Bakanlığın aldığı kararla, bu yıl ilk kez, anne ve baba çalışıyorsa, çocuklarını işyerlerine yakın bir okula kaydettirebilecekler.

TEK KISIT SINIF MEVCUDU

Bakanlık, anne-baba her ikisi de özel ya da kamu sektöründe çalışan velilere, çocukların kayıtlarını işyerlerine yakın okullara nakil edebileceklerini duyurdu.

Ayrıca öğretmenlerin de istemeleri durumunda çocuklarını görev yaptıkları okullara alabilmelerine izin verildi. Nakiller için tek şart, nakil yapılacak okuldaki sınıf mevcudunun 35`i geçmemesi olacak. Bazı velilerin çocuklarını evlerine yakın okullara değil diğer semtlerdeki okullara kaydettirebilmek için sahte ikametgâh belgesi aldıklarını, ev kiraladıklarını ya da çocuklarını akrabalarının yanında yaşıyor gibi gösterdiğini belirleyen bakanlık yetkilileri harekete geçti.

MEB yetkilileri, "Öğrencinin nakilleri ve kayıtları e-okul sisteminden sürekli kontrol ediliyor. Gerçeğe aykırı belgelerle kayıt yapan öğrencilerin kayıtları evlerine en yakın okula tekrar kayıt ettirilecek ve nakli yapan yöneticiler hakkında yasal işlem başlatılacak" dediler

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir