• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Bursa`da İmam Hatip Kayıtlarına Yoğun Talep
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Yeni eğitim sistemiyle İmam Hatip lisesine talebi arttırdı. Kimi öğrenciler çok istemelerine rağmen İmam Hatip`e kaydolamazken, kayıt hakkı kazananlar ise kimi yerlerde izdihama neden oldu.
 
SBS`de yeterli puanı alamayan öğrenciler son kayıt tarihi olan 13.09.2012`ye kadar dilekçeyle kayıt yaptırmaya çalıştı.
 
Yıldırım ilçe Milli Eğitim Müdürü, 14.09.2012 saat 14.00`e kadar dilekçe kaydı yapılan öğrenciler arasından okula yerleşebilenlerin açıklanacağını bildirdi. Saat 14.00`te okul önüne gelen öğrenci ve velilere uzun bekleyişten sonra her hangi bir açıklama yapılmadı. Gittikçe artan kalabalık, açıklamanın yapılmamasına tepki gösterdi.
 
Saat 16.00`a kadar okulun önünde beklemesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösteren öğrenci velilerinden Metin Bayri; "Bu yoğun izdihamı gördükleri halde bu kadar insanı kapıda bekletiyorlar. Ben işimi yarım bırakıp geldim verilen saatten önce gelmiştim yaklaşık olarak 3 saattir buradayız ve halen bir açıklama yok" dedi.
 
Velilerden Şahin Kızılkaya ise; "Bizi her seferinde yanlış yönlendirdiler dolandırıp duruyorlar 2 saattir burada oyalanıyoruz, ben işçiyim zar zor izin alıp geldim oğlumun kaydı için ama şimdi bırakıp gitmek zorundayım" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
(Zeki Aras - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir