• DOLAR 32.604
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2430.598
  • ...
KONYA-Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından "İki Başkent Buluşuyor" sloganıyla gerçekleştirilen "1. KONEXPO Sanayi ve Kültür Etkinliği"nin açılışı yapıldı.
 
İstanbul Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi gerçekleşen törene Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ile Konyalı sanayici, işadamı, yönetici ve akademisyenler katıldı.
 
İki Medeniyet Çınarı Bütünleşiyor
Konya Valisi Aydın Nezih doğan, şehirlerin rekabetçiliği ve işbirliği anlamında buluşmanın önemli olduğunu belirterek, Konya ile İstanbul arasındaki işbirliğinin artarak devamını diledi.
Türkiye`nin iki medeniyet çınarı İstanbul ve Konya`nın bütünleştiğini vurgulayan Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul ve Konya`nın tarihte de bugün de başkent olduklarını ifade etti. İki şehrin sevginin ve hoşgörünün başkentleri olduğunu kaydeden Bağış, şunları söyledi: "Bugün dünya çok büyük acılar yaşıyor. Terör belasıyla insanlık mücadele etmeye çalışıyor. Bu sorunlara karşı panzehir gibi insanları kucaklayan anlayış ve sevgi İstanbul`dan Konya`dan ışıldıyor. Dünyanın Konya`nın ve İstanbul`un bu mesajlarına daha fazla kulak kabartması gerekiyor."
 
Konya Her Zaman Ağırbaşlı, Kendinden Emin
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, bir Konyalı olarak Konyalıları İstanbul`da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.Konya`nın hem Hazreti Mevlana`nın torunları olarak, hem de şehrin kültür ve estetiğini yansıtan bir toplum olarak yaşadığını vurgulayan Bakan Dinçer, "Hakikaten o zamandan beri Konya, aşkın nurunu yayan bir şehir olarak varlığını devam ettirdi. Halen bugün de en güçlü bir şekilde sadece kendi ülkemizde değil, dünyanın her yerinde Celâleddin Rumi`nin ortaya koyduğu o ışık fark ediliyor ve biliniyor. O açıdan bakıldığında bu ışığın Konya`yı her zaman ayakta tutacak ışık olduğunu söylemek lazım. Konyalılar da bunun hakkını ve kadrini biliyor" dedi.
 
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri kurdeleyi keserek stantları gezdi.
(M.Enes İmir-İLKHA)