• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
Dünyaca Ünlü Sunucu Müslüman Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muzik kanalı MTV`de dunyaca tanınmış ünlü bir sunucu iken İslam dininden etkilenerek müslüman olan Alman asıllı televizyon sunucusu Kristiane Backer İslamiyet`ten nasil etkilendigini ve nasil musluman oldugunu anlattigi " MTV`den MEKKE`YE " adli bir kitap yazarak , aynı isimle dunya televizyonlarında yayınlanacak bir televizyon programının çekimlerine Londra`da başladı.

Dünyaca ünlü bayan sunucu Kristiane Backer Eylül ayında İngiltere`de ingilizce baskısi yayanlanan kitabında sunuculuk yıllarında geniş maddi imkanlara sahip oldugunu, dunyaca ünlü pop ve rock yıldızlarıyla programlar yaptığını anlatarak ; " her türlü maddi imkana sahiptim, ünlüydüm,hayatımda para vardı, eglence vardı, muzik vardı , dans vardı , gezmek vardı...Ama içimde... derinliklerde hep büyük bir eksiklik hissediyordum...işte o eksiği ,o mutluluğu. İslamiyet ile tanışınca buldum ve huzura kavuştum. Mutlu olmak için alkolün , uyuşturucunun şart olmadığını anladım .. " dedi.

İLK ROPORTAJINI TÜRKİYELİ BİR İŞADAMIYLA YAPTI

MTV`den MEKKE`YE ( From MTV to MEKKE ) isimli kitabından yola çıkarak aynı adı taşıyan yeni bir televizyon programı hazırlayan Backer, yeni yılda tüm dünya televizyonlarında yayınlanacak programı için ilk roportajini Londra`da Rizeli turizmci ve " Vizesiz Avrupa Hareketi " adlı sivil toplum platformunun başkanı Mehmet Okumuş ile gerçekleştirdi.

MEVLANA`NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Londra`da gerçekleştirilen röportajda Mehmet Okumuş İslamiyet`in temizlik , doğruluk ,dürüstlük , kardeşlik , barış ,saygı , sevgi , hoşgörü ve tolerans dini olduğunu tarihten ornekler vererek anatti. Okumus bu yönüyle İslamiyetin çok geniş medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarında yüzyıllar boyunca en güzel biçimde yaşanmakta olduğunu belirterek, ünlü İslam düşünürü Mevlana`nın "Gel, ne olursan ol yine gel" sözlerini hatırlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir