• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
Çocukların Eğitimine Önem Verilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Cuma namazında Batman`daki camiler, cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise \"Çocukların Eğitimine Önem Vermek\" konusu ele alındı.

Hutbede Milletin oluşumunda, medeniyetlerin inşasında ve devamında eğitim ve öğretimin önemine değinilerek , \"Evrensel ilkeleriyle mükemmellik arz eden ve daima insanca bir yaşamı hedefleyen yüce dinimiz, hikmeti, bilgiyi ön planda tutmuştur. `Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar` ayetinin dinimizin konuya bakışını ne de güzel ifade etmektedir`\" denildi.

Gönüller Sultanı Efendimizin hayatı boyunca öğrenmeye ve öğretmeye özen gösterdiği ifade edilerek değişik vesilelerle hem ilme teşvik ettiğini hem de ilim yolcularını taltif ettiği dile getirildi. Hutbenin devamında, \"O`nun ilme teşvik hususunda söylediği şu sözü ne büyük bir müjdedir: `Kim ilim öğrenmek için yola çıkarsa, Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır`\" ifadeleri kullanıldı.

Mallarınız ve çocuklarınız sizler için birer imtihandır ayeti kerimesi ve Kur`an`ın ilk emrinin `oku` olduğu hatırlatılan hutbede, çocuk eğitiminin aileden başladığı ve çocuklarımıza önce ebeveynler olarak anne ve babanın sahip çıkması gerektiğine işaret edildi.

Bugün okullarımızda Kur`an`ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli ders olarak okutulmaya başlandığı hatırlatılan hutbede, \"Veliler olarak çocuklarımızın bu derslerden yararlanmaları için okullarına gidip dilekçeleri vermemiz lazım. Aksi takdirde çocuklarımız dört sene boyunca bu derslerden muaf olacaklardır. Eğer biz yapmazsak yarın ahirette bunu yapmadığımız için vebal altında olacağız\" uyarısı yapıldı. (Muhyeddin Beyca-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir