• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Cuma Hutbesinde Kur`an ve Siyer Dersleri Teşvik Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`daki tüm camilerde `Eğitim ve Öğretim Geleceğimize Yatırımdır` konulu hutbe okundu. Merkez Hz Ömer Camii İmam Hatibi M. Emin Akan da hutbe sonunda Kur`an ve Siyer derslerinin öneminin altını çizerken cami cemaatine çocuklarının Kur`an ve Siyer dersini seçmeleri için tavsiyede bulundu.

Hiç Bilenlerle Bilmeyenler Bir Olur mu?
İslam dininin ilme ve bilgiye büyük değer verdiğinin altını çizen Akan Hoca, \"İlim öğrenmek için zaman, mekân, yaş sınırı koymamıştır. Erkek ve kadın herkese, beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emir buyurarak hayatın her aşamasında kişinin kendi durum ve konumuna göre, ilimle iç içe olmasını istemiştir. Yüce İslam, ilim öğrenmeyi kadın ve erkeğe farz kıldığı gibi, öğretmeyi de bize bir görev olarak vermiştir. Allah bu emri Kur`an-ı Kerim`de; `Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar`\" dediğini söyledi.

Eğitimin öncelikle ailede başladığının belirten Akan Hoca, \"Çocuklar hayatlarında lazım olacak temel bilgileri ve davranış kalıplarını en temel eğitim yuvası olan ailede alırlar. Ve bu eğitim yuvasının başöğretmenleri de elbette ki annelerdir. İşte eğitimdeki yeri bu kadar önemli olan annelerin eğitimli olması da bir o kadar önemlidir. Bu açıdan geleceğin anneleri olan kız çocuklarımızı eğitimden mahrum etmemeliyiz\" ifadelerini kullandı.

\"Asla Beşincisi Olma, Helak Olursun\"
\"Kur`an-ı Kerim`e göre, her türlü kötülüğün, batıl inanç ve sapık düşüncelerin, hatta şirk ve küfrün gerçek sebebi eğitimsizlik ve cehalettir\" diyen Akan Hoca, \"Ne okuyup ne yazabilen ve ne de hesap yapabilen cahiller topluluğunun içerisinde dünyaya gelen Peygamberimiz (s.a.v.) insanı bir bütünlük içerisinde eğitmeyi, iyi insan ve iyi Müslüman yetiştirmeyi hedef alan eğitim anlayışıyla, kısa bir sürede, her sahada kendini yenileyen üstün bir medeniyet ve eşsiz bir toplum inşa etmiştir. Bu konuda Rasulullah (s.a.v)`ın `Çin`de bile olsa ilmi oradan alınız. Çünkü ilim, kadın erkek her Müslüman`a farzdır. Ya öğretici veya öğrenici, ya dinleyici ya da bunları seven ol. Asla beşincisi olma, helak olursun` dediğini söyledi.

\"Kur`an-ı Kerim ve Siyer Dersleri\"
Hutbesinin sonunda yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Akan Hoca, Kur`an ve Siyer derslerinin mutlaka seçilmesi gerektiğini belirtti. Akan Hoca, \"Yeni bir eğitim ve öğretim yılına girerken, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve öğretim haklarını bir kez daha hatırlayarak, onların kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve insanlığa yararlı birer evlat veya birey olarak yetiştirilmelerinin, iyi bir eğitimle mümkün olabileceğini unutmayalım. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel ve en kalıcı mirasın, güzel ahlak ve iyi bir terbiye olacağını bilelim. Okullarımızda yeni uygulanacak olan seçmeli Kur`an-ı Kerim ve Siyer derslerini tercih etmeleri için öğrencilerimizi teşvik edelim\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir