• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
"2019'da Ülkem İçin Bir Fikrim Var" projesine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Başkanlık tarafından 28 Ocak'ta başlatılan "2019'da Ülkem İçin Bir Fikrim Var" projesinde fikir sayısının 15 bine yaklaştığını açıkladı.

Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Fikir sayısı 15 bine çok yaklaştı. Ülkemizin geleceği için hep birlikte düşünüyor; 82 milyon beyin fırtınasına devam ediyoruz…" ifadesini kullandı.

"2019'da Ülkem İçin Bir Fikrim Var" projesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, vatandaşların öneri ve fikirlerini ilgili kamu kurumlarına doğrudan aktarabilmeleri ve hayata geçirebilmeleri amacıyla 28 Ocak'ta başlatılmıştı.

Proje ile politika ya da mevcut işleyişlerin geliştirilmesine ilişkin fikirlerin toplanacağı platformun ilham verici fikirlerin hayata geçirilmesinde bir kanal olması amaçlanıyor.

"2019’da Ülkem İçin Bir Fikrim Var" platformu, yalnızca gerçekleştirilebilecek uygulamalara, politikalara ya da mevcut işleyişlerin geliştirilmesine ilişkin fikirleri kapsıyor. Şikâyet ya da bilgi talebi niteliğindeki başvurular mevcut sistemler üzerinden devam ediyor.

Uygulama, projelerin sunulup kaynak desteği sağlanmasına dönük süreçlerden de ayrılıyor.

Projedeki amaç, Türkiye'nin her bir ferdinin herhangi bir alanda öneri ve fikirlerini devletin birimlerine doğrudan aktarabileceği bir kanal oluşturmak.

Fikirleri kısıtlayabileceği endişe nedeniyle kapsama ilişkin detaylar projede yer verilmedi. Vatandaşlar, 2000 karakterlik bir ifade alanını istediği gibi kullanabilecek.

Kurumlar ile gerçekleştirilecek ön değerlendirmeden sonra vatandaşın fikrine ilişkin daha detaylı bilgi, ilgili kurumlar tarafından vatandaştan istenebilecek. Bu nedenle vatandaşın iletişim bilgilerine ihtiyaç olduğu belirtildi.

"2019'da Ülkem İçin Bir Fikrim Var Projesi"ne https://www.iletisim.gov.tr/turkce/ulkem linkinden başvuru yapılabiliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir