• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları;

VAN OLAY: Hakaret Filmine Tepkiler Yağıyor
Mustazaflar Cemiyet Diyarbakır Şubesi, İslam Peygamberi Hz. Muhammed`e (sav) yönelik çirkin saldırıyı lanetleyerek, ABD ve Siyonist İsrail`in Müslümanların kutsallarına hücum etme geleneklerini en üst seviyede sürdürdüklerine dikkat çekti.

 

Dünya Protesto Ediyor Türkiye Seyrediyor!
Hazreti Muhammed`e (sav) hakaret eden film, dünya genelinde Müslümanlar tarafından protesto edilirken, Türkiye`deki Müslümanlardan ses çıkmaması dikkatlerden kaçmadı...

 

12 Eylül Sonu Beklenen Bir Zulmün Başlangıcı Oldu-1
12 Eylül 1980 öncesi ve sonrasıyla Türkiye`de yaşayan insanlara, özelde ise Müslümanlara yaşatılan zulümler vardır. 12 Eylül hesap sorulması gereken bir süreç mi? Yoksa önceden süregelen bir olay mı? İşte her yönüyle tanıklarının dilinden bu sıkıntı dolu süreç…

 

İran Mahkemesi Çaldıranlı Çiftçileri Haklı Buldu
İran Urmiye Mahkemesi`nin, Van`ın Çaldıran ilçesinde 7 Temmuz 2012 günü İran askerlerinin sınır ihlali yapıldığı iddiasıyla el koyduğu 238 adet küçükbaş hayvan bedellerini hak sahiplerine verilmesi yönünde karar aldığı bildirildi.

 

ŞARK YILDIZI: Bu Nasıl İş?
23 Ağustos`tan bu yana Van ve Erciş`te toplam 18 bin kişiye az hasar ödemesi yapıldı. Ancak az hasarlı konutların sayısı bu rakamın yaklaşık iki katı.

 

İKİ NİSAN: `Van Eğitim Öğretime Hazır Değil`
Van`da geçtiğimiz yıl yaşanan 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde hasar gördüğü için yıkılan onlarca okulun yerine yenilerinin yapımı sürürken çalışmaların tamamlanamaması, güçlendirmelerin hala sürmesi ve bir binada birkaç okulun eğitim öğretim yapacak olması velileri endişelendiriyor.

 

VAN SESİ: Yeni İmar Planı Hazır
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman Van`ın yeni imar planının fotoğrafını, detaylarını Vansesi`ne anlattı.

 

VAN POSTASI: Van`da ilk Deprem Konutu Tamamlandı
Kentte geçen yıl meydana gelen depremlerden sonra köylerde `Evini Yapana Yardım` modeliyle yaptırılan 8500 konuttan ilki, hak sahibine teslim edildi.

 

VANGÖLÜ EKSPRES: YYÜ Senatosu Çalışmaları Yerinde İnceledi
Depremden sonra hızla toparlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senato üyeleri kampusta yapılan yeni binalar ve güçlendirilen binaları yerinde inceledi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir