• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`daki Sağlık Hizmetleri Yetersiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, Batman`da Sağlık alanlardaki ihtiyaçların arttığını belirterek ihtiyaca cevap vermek için yetkililere çağrıda bulundu.

Sağlık alanında Türkiye`deki bütün illere gelecek yılların da hesabı yapılarak sağlık yatırımlarının yapıldığını belirten Seven, \"Batmanımızdaki kamu alanındaki sağlık yatırımları aynı nüfusa sahip olan illere göre yetersiz kalmıştır. Özellikle Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin halen inşaatına başlanmaması ciddi bir sorun olarak varlığını devam ettirmektedir. Bunun yanında Batman Devlet Hastanesinin eski binasının sağlık tesisi olarak değerlendirilmemesi Batman için büyük kayıp olmuştur. Eski Devlet Hastanesinin TOKİ`ye devrinde rol alan yetkililerin Batmanımıza çok büyük bir kötülük yaptıklarını tekrar vurgulamak istiyoruz\" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e çağrıda bulunan Seven, Batman`a yapılmasını istediği hizmetleri şöyle sıraladı;

\"-Biz bu ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olduğuna ve sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle kadın ve çocukların kaliteli sağlık hizmetlerine çok rahat bir şekilde ulaşmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede düşük Sosyo-Ekonomik düzeye sahip bölgelerde Semt Polikliniklerinin bir an önce açılmasının zaruri olduğuna inanıyoruz.

-Başta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olmak üzere Batmanımızın ihtiyaç duyduğu sağlık alanındaki yatırımların en azından aynı nüfus potansiyeline sahip illerin seviyesine çıkarılmasını istiyoruz.

-Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatının Bölge Devlet Hastanesi gibi yılan hikâyesine dönmesini istemiyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatının de Bölge Hastanesi gibi 16 yıl sürmesini istemiyoruz.

-İlimiz milletvekili olan Maliye Bakanının son derece yetersiz olan kamu sağlık yatırımlarıyla Batman milletvekilliğini hissettirmesini ve pozitif ayrıcalık yapması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, Kadın Doğum Hastanesi inşasına başlanması, Eğitim Araştırma Hastanesi veya Tıp Fakültesi Hastanesinin kurulması için de gerekli çalışmaların bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz.\" (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir