• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Patlamayla İlgili Olarak 1 Binbaşı Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Afyonkarahisar`da meydana gelen ve 25 askerin hayatını kaybettiği mühimmat deposundaki patlama ile ilgili olarak `taksirle ölüme neden olmak` suçlamasıyla Askeri Mahkemeye sevk edilen Binbaşı Ali Duran tutuklandı.

Kıdemli Albay Veysel Özbay ile Üsteğmen Tarık Aydın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Askeri savcılık yaptığı soruşturma sonucunda, 500`üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4`üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ile Üsteğmen Tarık Aydın`ı, tutuklanmaları istemiyle Eskişehir`deki 1`inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi`ne sevk etti.

Mahkemenin tek tek ifadelerini aldığı subaylar, 248 ton el bombası ile 360 ton 175 milimetrelik merminin 2 depoya istiflendiğini anlattı. Subayların ifadelerinde 5 depoya sığacak mühimmatın 2 depoya sığdırılmaya çalışıldığını söyledikleri belirtildi.

Askeri Mahkeme 3 subaydan Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran`ın tutuklanmasına, 4`üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay ile patlamadan kıl payı kurtulduğu belirtilen Üsteğmen Tarık Aydın`ın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Tutuklanan Binbaşı Ali Duran, Eskişehir`deki Askeri Cezaevi`ne konuldu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir