• DOLAR 32.566
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2427.54
  • ...
YYÜ Senatosu Çalışmaları Yerinde İnceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal depremin ardından vakit kaybetmeden hızla derslik ve yurt inşaatına başladıklarını ifade ederek, \"30 Ekim`de güçlendirme çalışmaları ve yeni yapılan yurtlarımız bitmiş olacak. Senato olarak inşaatları gezdik ve depremden çok daha güçlü bir üniversite olarak çıktık\" diye konuştu.

 

YYÜ Senatosu Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında üniversitede güçlendirme çalışmaları devam eden fakülte binaları ile yeni yapılan yurtlarda incelemelerde bulundu. İlk olarak yapımında sona yaklaşılan 6 bin kapasiteli Yurt-Kur`a ait yurtlarda incelemelerde bulunan senato üyeleri Yurt-Kur Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bilici`den bilgi aldı. Göl manzaralı yeni yurtların gezilmesinin ardından güçlendirme çalışmaları devam eden YYÜ personel lojmanlarına geçen senato üyeleri daha sonra fakülte binalarında incelemelerde bulundu. Fakülte binalarının ardından yapımı tamamlanan İş Bankası`nın yaptırdığı lüks yurtlar, ODTÜ EYMİR Kültür Vakfı`nın yaptırdığı yurtlar ile Üniversiteye ait Ayşegül-Mahire Kız Yurdu`nda inceleme yapan senato üyeleri yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Eğitim Fakültesi`nde yapılan güçlendirme çalışmalarını inceleyen senato üyelerine Müzik Bölümü Özel Yetenek Sınavına girmek için sırasını bekleyen öğrenciler mini bir konser verdi.

 

Konuyla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, \"Yapılan işleri yerinde görmek üzere, yapılan bütün yurtları ve güçlendirilen binaları senatomuz ile birlikte gezdik. İnşallah biraz daha hızlı, gece gündüz çalışarak yeni eğitim öğretim dönemine tüm binalarımızın yetişecek. Kampusumuzda otuz yıl içerisinde yapılan tüm binalarımız kısa sürede elden geçirilmeye başlandı. Güçlendirmelerimiz ve yeni binalarımızın yapımı için ayrılan süre maksimum üç ay olmuştur ama bazıları üç ay bile sürmeden tamamlanacaktır. Yeni yaptırılan prefabrik dersliklerimiz geçen dönem tamamlanıp hizmet vermeye başlamıştı, Eğitim Fakültesi ve Van Meslek Yüksekokulu güçlendirmeleri yapılmış eğitim öğretime hazırlanmıştı. Üniversitemize ait 750 kişilik yurtlarımıza kayıtlar başlamış, en kısa sürede yerleştirilmesi yapılacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan yurtlar bir şekilde bitirilmeye çalışılıyor ve bunlar bittiği zaman öğrencilerimizin barınma sorununu çok büyük oranda çözmüş olacağız. Yapılan işleri yerinde görme şansı bulduk ve yapılanların görünenden çok daha fazla olduğunu senato üyelerimiz ile birlikte tespit ettik. Biz yapılan işleri ancak dört saatte gezebildik. Birçok kişinin aklında bu yapılan işlerin yeni eğitim-öğretim dönemine yetişip yetişmeyeceği sorusu var; kimsenin endişesi olmasın kolay olmayacak, çok çalışmamız gerekecek ama dönem başlamadan işlerimizi tamamlamış olacağız.\" dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal sözlerini; \"Yapılan bu çalışmaları, Sayın Başbakanımız ve hükümetin desteğiyle, idari ve akademik personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte başardık. Yurt konusunda bize önemli desteği olan Yurt-Kur Genel Müdürü Hasan Albayrak`a da ayrıca teşekkür ediyorum\" şeklinde sonlandırdı. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir