• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
175 İşçi Alımına 2 Bin 408 Başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İş-Kur "Toplum Yararına Çalışma" programı kapsamında Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara geçici işçi çalıştırmak için Batman Lisesi okul bahçesinde kurayla işçi alımı yaptı.

Batman Lisesi okul bahçesinde Saat:10.00`da yapılan kura çekimlerine Batman halkı çok yoğun ilgi gösterdi. Çalışma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak yapmış oldukları işçi alımına seçilecek vatandaşlar asgari ücretle çalıştırılacakları belirtildi.

Kura çekimi yapılmadan önce İş-Kur personeli tarafından vatandaşlar bilgilendirildi. Daha önce 9 ay çalıştırılacakları ve bunun 3,5 aya indiği söylenmesi üzerine vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yetkililerden verilen bilgiye göre, `Toplum Yararına Çalışma` programı kapsamında Batman Milli Eğitim Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere 175 kursiyerin kurayla belirlenecekleri ve 2 bin 408 başvurunun olduğu söylenilerek, "Kura noter huzurunda yapılıyor. 140 asil, 35 yedek toplam 175 kişi olmak üzere seçilecektir. Bu kapsamda halen 560 personel Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmaktadır. 2012 yılı itibarıyla 735 istihdam sağlanmış olacaktır. Şimdi ki işçi alımı 3,5 ay çalıştıktan sonra ödeneğe bağlı olarak yılbaşında tekrar işçi alımı yapılacak" denildi.

Kurayla seçilecek vatandaşlar ise, "İş-Kur`un bu işçi alımı iyi oldu. Ama okulların açılmasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü az talep ediyor. Her okuldan 5 işçi alsa, her okuldan 2 bin 500 insan çalışacak ve bu da her neredeyse 7 bin 500 kişi iş sahibi olur. Ama neden önceden 9 ay çalıştırılacak denildi ve sonra 3,5 aya indirildi. Bunun sürekli olmasını istiyoruz. Yetkililerden bu işe el atmalarını istiyoruz" dediler.

Kurada ismi çıkanlar Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip oradan evrakları verileceği öğrenildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir