• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Başbakan: `Arabulucular Boşuna Yorulmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik arabuluculuk gayretlerine ilişkin;

``İsrail ile ilgili bizi bugüne kadar arayarak bizimle bu konuda görüşmek isteyenlere verdiğimiz cevap bellidir. Birincisi özürdür, ikincisi tazminattır, üçüncüsü Filistin`de ambargonun kaldırılmasıdır. Bunlardan herhangi birisi olmadığı sürece normalleşmenin olması mümkün değildir. Eğer bu üçünü garantiye, sağlama alacak varsa arabulucuya biz `evet` deriz. Yoksa arabulucuların yorulmasına gerek yok`` dedi.

Erdoğan; ``Şartlarımız belli kabul edilmediği sürece normalleşme mümkün değildir. Şartlarımızı sağlama alacak arabuluculara evet deriz yoksa arabulucular yorulmasın`` diye konuştu.

ABD büyükelçisinin öldürülmesiyle ilgili olarak, ``Bu olay Libya`daki demokratik dönüşüme yönelik atılan adımları engellemeyecektir`` diyen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

``ABD büyükelçisi ve üç görevlisinin öldürülmesi konusu çok kaygı verici. Ve bunu şiddetle kınıyorum. Diplomatları hedef alan bu tür saldırıları, en sert şekilde nefretle kınıyorum. Terörle mücadelenin her zaman yanında olduk. Zira şu anda terörle mücadele içerisinde olan bir ülkeyiz. Bunun ne demek olduğunu çok iyi biliriz.``

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir